De laatste paar dagen brengen we door op Koh Samui, dat bekend staat om haar yoga retreats, cursussen mindfullness en wellness. We nemen er flink de tijd om even tot rust te komen, we hebben al zoveel rondgereisd en gunnen onszelf even de tijd om bij te komen. De omgeving is prachtig en regelmatig zeggen we tegen elkaar hoe mooi het hier is. Het weer is inderdaad een stuk beter en we liggen voornamelijk bij het zwembad en lopen langs het strand.

De impressievideo van Koh Samui vind je hier.

Na twee dagen besluiten we om op de mountainbike te stappen en we fietsen naar een waterval op een paar kilometer afstand. We komen aan bij een soort park waar ze allerlei verschillende activiteiten hebben. Quad rijden, schieten, off-road rijden enzovoort. We lopen er rond en er wordt gevraagd of we met de jeep naar de waterval willen. We hebben geen zin meer om te lopen en stappen in, of eigenlijk op want we zitten bovenop de jeep in een stoel. Door de hoogte en je vrije zicht is het doodeng, we gaan stijl omhoog over rotsen en keien, maar ook weer steil naar beneden en dan die snelheid! Na een korte rit komen we aan op een prachtige plek. Het is nog even een flinke klim naar de waterval, maar dan kunnen we ook een heerlijke frisse duik nemen.

Zodra we weer beneden komen zien we olifanten, met zadels, bedoeld voor olifantenritten. We weten maar al te goed wat deze beesten hebben doorgemaakt en ik word zowel boos als verdrietig. Hoe kun je als toerist dit nou nog doen?? Niet veel later zien we een baby olifantje vastgebonden aan de moeder, de tranen wellen op. Ik kan er niet meer naar kijken en loop weg. Hartverscheurend.

De volgende dag vertrekken we naar een ander gedeelte op het eiland, waar meer te beleven valt. Denk aan winkelstraten, restaurants en beach bars. We boeken een snorkeltocht naar Koh Tao, een van de mooiste plekken op aarde om dit te doen. Na ruim twee uur op de speedboat mogen we het water in. Het is adembenemend. Ik moet zowel denken aan Finding Nemo als de aquariums in de dierentuin. Het is zo bijzonder en we zien zoveel verschillende vissen en koraalsoorten. Ik denk dat het haast niet uit te leggen is hoe mooi het is, totdat je het zelf een keer gaat doen. In de middag mogen we nog een duik maken en kunnen we op het strand uitrusten.

‘S avonds zoeken we de gezelligheid op het strand en nemen plaats bij een beach bar, het uitzicht is prachtig, er zijn veel mensen en de muziek brengt je in een goede mood. We genieten met volle teugen en als klap op de vuurpijl wordt er een geweldige vuurshow gegeven. We willen het wel laat maken, maar we zijn allebei zo uitgeput van het snorkelen dat we alsnog vroeg in bed belanden.

De Big Buddha schijnt hier echt een ding te zijn op het eiland en we kunnen het eiland niet verlaten zonder deze te hebben gezien, het is als Londen zonder London Eye, Amsterdam zonder de dam en Parijs zonder Eiffeltoren. We nemen een taxi naar de tempel, die hier overigens vier keer zo duur zijn als in het noorden van Thailand. Als we aankomen moeten we bedekkende kleding aan en onze schoenen uittrekken, zoals bij de meeste tempels. We lopen de trap op en kijken naar het uitzicht. Het uitzicht is mooi, de boeddha groot en daarmee is alles dan ook wel gezegd. We lopen een rondje langs alle toeristische winkels en vertrekken weer naar het hotel.

Na een duik in het zwembad is het alweer tijd om onze spullen te pakken, we eten en drinken ’s avonds op het strand waar we de avond evenals de reis mooi kunnen afsluiten. Ook vanavond is er weer een vuurshow en daarnaast is het volle maan, we genieten met volle teugen van deze laatste avond hier en bereiden ons voor op de terugweg..

Liefs,

Suus

1 Comment

  1. Pingback: Thailand recaps en hoe ik zo ontzettend gelukkig ben geworden. - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *