Kortgeleden kreeg ik van Rituals een aantal producten uit de limited edition collectie express your soul. Het zijn hele frisse, zomerse geuren, en kwalitatief goede producten. Nu kreeg ik naast een douchegel en body cream ook een doosje thee. En niet zomaar thee, het is bedoeld om ijsthee van te maken. Dat moest uiteraard getest worden. Deze thee is speciaal gemaakt om in koud water te laten trekken. Hoe makkelijk is dat! Ik  vind het persoonlijk beter en lekkerder dan een siroop, omdat in deze thee geen suiker zit en het gewoon veel meer naar thee smaakt. 

Ingrediënten: 
  • drie zakjes thee (afhankelijk van hoe sterk jij de iced tea wilt)
  • 2 limoenen
  • 2 citroenen
  • een scheut suikersiroop (is niet per sé nodig, maar smaken verschillen!)
  • 1,5 liter water
  • ijsblokjes
Bereidingswijze:

Schenk 1,5 liter water in een karaf en voeg minimaal 3 theezakjes toe. Laat de thee ongeveer 10 minuten trekken. Voeg vervolgens wat citroen en limoensap toe, snijd deze daarna in schijfjes en doe dit ook in de karaf. Ik heb de ijsthee een nachtje laten staan zodat de smaken goed vrijkomen. Roer het de volgende dag (of een paar uur later) goed door en voeg naar smaak wat suikersiroop toe (honing zou ook kunnen, maar geeft wel een extra smaak aan het drankje). Proef een klein beetje en voeg eventueel meer siroop of meer citroen/limoenschijven toe. Serveer de ijsthee met ijsblokjes, een schijfje limoen/citroen en eventueel wat munt.

De thee smaakt overigens ook prima als je het alleen 10 minuten laat trekken zonder suikersiroop of andere ingrediënten, maar dit recept maakt het net iets verfrissender. Daarnaast ziet het er een stuk leuker uit om zo te serveren. Feestje? Koop dan een grote kan met tapkraan en maak hier de ijsthee in. Zet het op een centrale plek en laat iedereen zijn eigen ijsthee tappen, handig voor als het warm is! #tipvansuus

Maken jullie wel eens ijsthee? Zo ja, hoe maken jullie die?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *