Wat doe je als de aardbeien die je hebt gekocht er steeds slechter uit gaan zien? Er saus van maken! Het is zo’n makkelijke oplossing voor fruit dat bijna verloren gaat. Gooi het in de blender als smoothie, of nog beter: maak er een lekker dessert mee. Ik maakte aardbeiensaus en wist toen even niet meer zo goed wat ik ermee moest doen. We hadden nog bladerdeeg in de vriezer liggen en een paar appels. ‘Nou, dan maak je er toch apfelstrudel mee? En dan doe je het met aardbeiensaus in plaats van vanillesaus’ zei Marten. Top idee!

Zomerse apfelstrudel met aardbeiensaus

Ingrediënten voor 6 porties:

 • 6 plakken bladerdeeg
 • 2 appels
 • Een handvol rozijnen
 • Optioneel: een beetje kaneelsuiker (verhouding: 1 deel kaneel en 1 deel suiker)
 • Een klein beetje sojamelk voor over het bladerdeeg

Voor de saus: 

 • 150 gram aardbeien
 • Half kopje water
 • Een schep suiker
 • Een flinke eetlepel maïzena

Bereidingswijze:

 1. Leg de plakken bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
 2. Snijd de aardbeien in kleine stukken en doe dit in een pan met een half kopje water. Laat het mengsel pruttelen en roer af en toe.
 3. De aardbeien zullen vanzelf zacht worden, voeg eventueel nog een beetje water toe als het mengsel te droog wordt.
 4. Meng met een schep suiker en maïzena en proef tussendoor of je het zoet genoeg vindt. Laat het mengsel zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte is bereikt. Dit kan je zien door een lepel door het mengsel te halen, met de bolle kant naar je toe. Haal je vinger door het midden over de bolle kant van de lepel en als de saus van elkaar gescheiden blijft en er een mooie streep in het midden ontstaat is de saus dik genoeg.
 5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 6. Laat de saus afkoelen en schil ondertussen de appels. Snijdt ze daarna in kleine stukjes en meng eventueel met een beetje kaneelsuiker en rozijnen. Leg de plakken bladerdeeg vast klaar met de plakkerige kant naar boven. Schep het mengsel op één helft van het bladerdeeg. Maak met een mes kleine streepjes in de andere helft van het bladerdeeg. Trek deze niet helemaal door tot de rand, want je wilt alleen in het midden kleine sneetjes. Vervolgens vouw je het bladerdeeg dubbel en bestrijk je het deeg met wat sojamelk.
 7. Eventueel kan je wat kaneelsuiker over de apfelstrudel strooien.
 8. Zet de apfelstrudel 15 minuten in de oven.
 9. Schep de saus op het bord en leg de apfelstrudel in het midden. Nu heb je je eigen zomerse apfelstrudel gemaakt!

Geniet ervan!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *