Soms heb ik ’s ochtends echt dikke cravings naar zoetigheden. Negen van de tien keer maak ik dan banana pancakes met veel stroop of poedersuiker, maar deze keer gaf ik er net even een andere twist aan: zoete omelet. Doordat ik er banaan tussen deed leek het alsnog een beetje op de banana pancake, maar er zijn vele varianten op te bedenken die weer heel anders smaken.

Wat heb je nodig voor 1 omelet?

  • 3 eieren
  • (eventueel een scheut melk of room om het luchtiger te maken)
  • een handje havermout
  • een banaan
  • snufje speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Het is echt easy peasy lemonsqueezy:

  1. Kluts de eieren en roer de havermout erdoor. Je kan ook een scheut melk of room erdoor roeren om het omelet wat luchtiger te maken, ik heb dit zelf niet gedaan omdat we het niet in huis hadden.
  2. Prak een banaan (of snijd in plakken) en roer deze door het eiermengsel. Gooi er vervolgens nog een snuf speculaaskruiden doorheen.
  3. Verhit een pan op het vuur en gooi er een klontje boter in. Als de pan heet genoeg is giet je het eiermengsel in de pan.
  4. Zet op een laag vuur en wacht tot de onderkant begint te garen, vouw de omelet dan dubbel (heel gepruts, maar als het lukt mag je trots zijn op jezelf). Gebruik een brede spatel om het jezelf makkelijker te maken.
  5. Bak beide kanten goudbruin en doe er een beetje stroop of poedersuiker overheen om het omelet te zoeten.

#tipvansuus, wees niet bang om te variƫren, met bijvoorbeeld cornflakes in plaats van havermout (daar wordt het wat zoeter van) of nectarine in plaats van banaan. Ook kan je extra toppings toevoegen zoals chocoladesnippers of een lik chocoladepasta. Jummie!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *