Toen ik begon met vegan eten kocht ik elke week een bakje hummus bij de Appie. Lekker makkelijk, maar wel duur en je verbruikt daardoor superveel plastic. Gezien de hummus met zoete paprika mijn favoriet was, besloot ik het zelf eens proberen te maken. Het is eigenlijk zo makkelijk dat het zonde is om het kant-en-klaar te kopen. Je kan het precies maken zoals je het zelf lekker vindt.

Ik bewaar de hummus in een glazen pot, waar bijvoorbeeld augurk of pindakaas in heeft gezeten. Deze maak ik dan goed schoon met een sopje en heet water, vervolgens kan je de hummus daarin bewaren. Als je er elke keer met een schone lepel of mes in gaat, kan je de hummus zeker een week in de koelkast bewaren.

hummus met zoete paprika

Ingrediënten:

  • Een blik kikkererwten, de grootte maakt niet uit, bedenk hoeveel hummus je ongeveer wilt maken en of je een groot of een klein blik nodig hebt.
  • Een pot zoete paprika, deze staan over het algemeen in hetzelfde schap als de hummus
  • Peper, zout, jouw lievelingskruiden (ik gebruikte guacamolekruiden, peper, zout en gemberpoeder)
  • Een halve citroen

Bereidingswijze:

  1. Giet de kikkererwten af en bewaar het sap, hier kan je vegan meringue van maken (aquafaba)
  2. Doe de kikkererwten in de blender (of keukenmachine), samen met een deel van de paprika. Voeg een deel van het sap van de paprika toe en gebruik het sap van een halve citroen om het geheel wat smeuïger te maken.
  3. Blend tot een egale massa.
  4. Dan is het tijd om de hummus op smaak te brengen met jouw favoriete kruiden. Ik  gebruikte peper, zout, guacamolekruiden, gemberpoeder en volgens mij heb ik er nog één van Jonnie Boers kruiden door gegooid, haha!
  5. Bewaar de hummus in een afgesloten bak tot ongeveer een week in de koelkast. Belangrijk dat het bakje of potje goed schoongemaakt is en je steeds een schone lepel of mes gebruikt.

It’s easy as that! Geniet van je zelfgemaakte hummus met zoete paprika. 😉 Gebruik het op brood, op een cracker of eet het bij de borrel op een toastje. Hiermee kan je eindeloos variëren. Ik ga zeker experimenteren met allerlei andere varianten. Heb jij nog ideeën?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *