Ik ben groot fan van simpele recepten. Van die recepten waarbij je ingrediënten moet gebruiken die je nog in de kast had staan. Voor mij was deze vegan yoghurt-rozijnenbol zo’n recept. Ik heb namelijk standaard sojayoghurt, bloem en bakpoeder in huis en dat zijn nou net de hoofdingrediënten van deze heerlijke rozijnenbol. Supermakkelijk om te maken, je zou het zelfs een kind nog kunnen laten doen. Het is weer een leuk idee voor Pasen. Deze zelfgemaakte rozijnenbol zal het sowieso erg goed doen tijdens de paasbrunch. Heerlijk met een beetje aardbeienjam.
Ingrediënten:
- 250 gram meel, ik gebruikte zelf speltmeel
- 350 gram sojayoghurt
- Een zakje bakpoeder (16 gram)
- Een zakje vanillesuiker (8 gram)
- 70 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels jam (naar keuze)
- Een snuf koek en speculaaskruiden
- 50 gram rozijnen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Vet een bakvorm in met olie, eventueel kan je er wat bloem overheen doen om te voorkomen dat de yoghurt-rozijnenbol gaat plakken aan de vorm. Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng alle droge ingrediënten en meng vervolgens de yoghurt en de olie erdoorheen. Voeg de rozijnen toe en roer er 2 eetlepels jam doorheen.
- Doe het beslag in de bakvorm en zet 60 minuten in de oven. Als de yoghurt-rozijnenbol te donker wordt kan je de vorm afdekken met aluminiumfolie zodat deze niet verder verkleurt. Prik met een vork of satéprikker in de bol, als deze er schoon uitkomt is de rozijnenbol gaar. Zo niet, dan moet die nog iets langer in de oven.
- Snijd de yoghurt-rozijnenbol zodra deze is afgekoeld en smeer er een beetje jam op, smullen maar!
Ik hóú van dit soort simpele recepten. Nog geen 10 minuten nadat ik begon stond ‘ie al in de oven. Serveer met je favoriete jam en heerlijk vers fruit en je hebt zo een spektakelstuk om tijdens de paasbrunch op tafel te zetten.
Geniet ervan, fijne Pasen!
Liefs,
Suus