Nog een aantal dagen te gaan en dan is het Koningsdag. Het zal anders zijn dan alle anderen omdat we dit jaar geen feestvieren op straat, geen kleedjesmarkt houden en niet helemaal los gaan bij één van de vele festivals. Moeten we het dan maar overslaan dit jaar? Zeker niet! Hieronder staan een aantal ideeën om van Koningsdag een hele leuke Woningsdag te maken en het in sfeer te vieren. Van je eigen online kroeg tot Oud-Hollandse spelletjes.

Hoewel er veel van jullie samenwonen met vrienden, een vriend of vriendin of familie, zijn er natuurlijk ook heel wat van jullie die alleen wonen. Voor jullie lijkt Koningsdag misschien verder weg dan ooit. Maak vooral contact met anderen. Bel je familie en vrienden, of Installeer de app Houseparty of een andere app om samen met vrienden online af te spreken. Deze app is echt geweldig om met meerdere mensen te videobellen. Nodig je vrienden uit om samen online een biertje te drinken en te proosten op de Koning. Zo heb je gelijk wat gezelschap.

Wat te doen op Woningsdag:

  • Versier het huis oranje om lekker in de sfeer te komen
  • Drink oranjebitter, Aperol spritz of sinaasappelsap
  • Maak Hollandse hapjes, denk aan standaard kaas-worst plankjes, tompouchen, poffertjes en oranjekoek
  • Maak andere oranje gerechten zoals carrotcake, plaattaart met wortel (aanrader!) en zoete aardappelfriet

Plaattaart met wortel

  • Speel oud-Hollandse spelletjes zoals spijkerpoepen, koekhappen, sjoelen etc. Maak een scorebord en een puntentelling, degene met de hoogste score wint!
  • Bouw je eigen stamkroeg met Hollandse hitjes, veel bier en een bakje nootjes op tafel. Eventueel kan je nog online videobellen met een grote groep vrienden om de stamkroeg nog gezelliger te maken.
  • Houd je eigen kleedjesmarkt op je slaapkamer en laat je huisgenoten of familie langskomen om dingen te ruilen. Kleding ruilen is altijd een goed idee!
  • Houd een online pubquiz voor al je vrienden.
  • Je favoriete festival gecanceld? Breng het festival naar jou! Draai de muziek dan op spotify en dans mee! Kleed je zoals je je ook zou kleden als je wél naar het festival zou gaan, om de sfeer erin te houden.
  • Kijk terug op al die andere jaren dat we feestvierden. Zoek foto’s en filmpjes op en blik terug op al die goede jaren waarbij we Koningsdag voor lief namen.

Laten we vooral van Koningsdag een hele leuke Woningsdag maken en laten we vooral niet bij de pakken neer zitten. Het is jammer dat we niet naar ons favoriet festival kunnen, dat er geen kleedjesmarkt is en dat we niet overal waar je kijkt blije oranje geklede mensen zien op straat. Maar laten we het vooral niet overslaan, juist dan wint de angst het van het plezier en juist nu is zo’n dag om naar uit te kijken heel erg belangrijk.

Maak een plan, laat iedereen die meedoet meedenken en zo heeft iedereen weer iets om naar uit te kijken. Heel veel succes en veel plezier dit jaar tijdens Woningsdag <3 #houvol

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *