Goedemorgen!

Voor de een is ontbijten erg vanzelfsprekend en de ander moet er niet aan denken. Een goed begin van de dag is voor mij persoonlijk erg belangrijk. Ik wil jullie graag in het kort vertellen waar ik dagelijks mee ontbijt.

Afhankelijk van of ik wel of niet ga sporten, eet ik gelijk als ik uit bed kom. Als ik ga hardlopen drink ik meestal alleen een glas water en als ik naar de sportschool ga eet ik hier vaak een banaan bij.
Als ik niet ga sporten of na het sporten neem ik graag de tijd voor mijn ontbijt. Het is voor mij echt een moment waarop ik de dag rustig kan doornemen.

Gemberthee
Allereerst kook ik water in de waterkoker op 85 graden, zodat ik niet zo lang hoef te wachten tot het water is afgekoeld en mijn drinken ook minder bitter is. Ik maak namelijk altijd een kopje gemberthee.

De hoeveelheid geraspte gember die ik gebruik voor mijn gemberthee.
Af en toe pers ik er nog wat citroensap om er bij in te doen.
Cafetière van de Ikea, het zeefje kan je naar beneden drukken waardoor alle resten achter blijven in de cafetière.

Dit doe ik door wat verse gember te raspen boven een cafetière. Die wordt normaal gebruikt om koffie in te zetten, maar is dus ook heel handig om je eigen thee of fruitwater in te maken. Mijne komt van de Ikea en heeft een inhoud van 0,4l. maar ze zijn er ook met een inhoud van 1l. Af en toe doe ik er wat citroensap bij zodat de smaak iets frisser is.

Havermout
Ik vindt het altijd fijn als ik ’s ochtends een verzadigd gevoel heb omdat ik dan minder ga snacken, en daar is dit echt ideaal voor. Ik doe wat melk in een kommetje en strooi er wat havermout en Brinta bij, even roeren en klaar. Hier kan ik prima tot aan de lunch op teren en je kan er behoorlijk wat mee variëren. Ik vindt het heerlijk om dit koud te eten, maar zeker in de wintermaanden gooi ik het een minuut in de magnetron waardoor het warm wordt en de textuur ook iets dikker is. Bij Rick thuis pak ik vaak wat geraspte kokos of kaneel om er doorheen te doen en thuis heb ik er wel eens cacaopoeder door. Daarnaast kan je er ook van alles doorheen doen zoals noten, fruit of andere kruiden, maar ik hou het graag lekker simpel (en scheelt ook nog eens calorieën 😉 )

Zo jammer dat havermout nooit ‘lekker’ op de foto staat. Dit was een havermout mengsel met cacaopoeder.

Rijstwafel
Dit is echt mijn favoriete snack. Ik eet er standaard twee bij het ontbijt, het liefst met pindakaas, kaas en heel af en toe chocoladepasta. Vandaag hadden we toevallig maïswafels in huis en die zijn net zo lekker, iets dunner en krokanter zelfs. Als ik later op de dag, meestal rond een uur of 4 ’s middags weer trek krijg pak ik er soms stiekem nog één of twee.

Handfruit
Om ook mijn vitaminen binnen te krijgen pak ik er vaak een stuk handfruit bij. Dit varieert van appels, bananen en peren tot grapefruits, mango’s en aardbeien

Zo ziet mijn complete ontbijt er meestal uit.

Hierna ben ik goed verzadigd en kan ik er weer tegenaan! Op een dag waarop ik meer tijd heb maak ik wel eens bananenpannenkoekjes, bak een lekkere omelet of tover ik iets anders uit de oven, maar doordeweeks heb ik daar helaas niet altijd tijd voor. Waar ontbijten jullie meestal mee?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *