Laten zien wie je echt bent. Je dromen volgen. Doen wat jij wilt. Zelfverzekerd zijn. Het zijn zomaar een aantal gedachtes die de laatste tijd steeds vaker in mijn hoofd blijven rond dwarrelen. Ik heb ambities en ik wil mijn hart volgen. Waar die drive ineens vandaan komt, ik weet het niet. Maar het voelt onwijs goed.

Helaas is dat niet altijd zo geweest. Ik was bang om te doen wat ik leuk vind, onzeker over of ik het alleen wel kon. Ik was bang om buiten de boot te vallen en er niet bij te horen. Een heel ander mens was ik toen. Onzeker, kleedde me zoals iedereen en alles wat een ander deed of had, wilde ik ook. Ik ging steeds verder van mijn eigen ik vandaan staan, maakte de ene na de andere verkeerde keuze en belandde in een diepe put.

Na 4 jaar VWO stopte ik ermee. Ik ben nooit ongelukkiger geweest dan toen. Ik liet alles los en het leek alsof ik aan een nieuw leven begon. Omdat ik altijd al hogere hotelschool wilde doen, had ik besloten om de middelbare hotelschool te doen. Dankzij mijn vader, want hij spoorde mij aan om mijn droom te volgen en ik kon altijd nog naar het hbo.

I am not what happened to me, I am what I choose to become.

Deze heftige keuze maakte me sterk. Ik was 15 en vastberaden. Ik leerde nieuwe mensen kennen en kon mijn verleden achter mij laten. Ik besloot mijn haar kort te knippen. Als een nieuwe fase in mijn leven. Het werd een halflange bob en ik was er onwijs gelukkig mee.

Stand out of the crowd and be confident.

Inmiddels is mijn haar weer aangegroeid. Al die tijd heb ik mezelf ook zien groeien, van een jong meisje naar een jongedame. Toch ben ik nooit echt alleen geweest en heb ik nooit iets echt alleen gedaan. Ik hou van mensen om mij heen en laat mijn keuzes graag ook door anderen keuren. Het is de valkuil van een liefdesjunkie, je keuzes laten afhangen van anderen omdat je door iedereen aardig gevonden wil worden. Al met al een vermoeiend tafereel. Zeggen er 10 mensen ja, zijn er altijd 2 die nee zeggen.

Tuurlijk is het goed om met anderen te praten en naar hun mening te vragen, uit nieuwsgierigheid hoe zij erover denken. Maar laat dat je keuze nooit beïnvloeden, blijf dicht bij jezelf. Inmiddels zit ik weer in een nieuwe fase. Mijn relatie is net uit, ik heb een vaste baan en ambities. Ik wil de wereld zien, ik wil groeien op persoonlijk vlak en mezelf uitdagen om het elke dag beter te doen. Ik wil niet zijn als al die anderen, maar mijn hart volgen. Ik twijfelde al langer om opnieuw mijn haar in een halflange bob te knippen en ik ga het gewoon doen. Weer wat vlotter, speelser en zelfverzekerder. Tijd voor een nieuwe fase met nieuw haar.

Ik ben keihard aan het werk om af te vallen en ook al gaat het nog steeds niet van een leien dakje, ik ben dichter bij mijn doel dan ooit en vastberaden. Ik wil heel graag in mijn eentje op vakantie of een weekend weg. Gewoon om naar mezelf te bevestigen dat ik het ook alleen kan. En waarom niet in m’n eentje uit eten gaan als ik daar zin in heb? Het zijn van die dingen waar sommige mensen raar van op kijken. Hoezo zou je alleen uit eten gaan? Dat doe je toch niet? Maar ik denk dat het alleen maar goed is om te doen waar jij zin in hebt en niet afhankelijk bent van anderen.En dat is iets, wat ik de komende periode ga doen. Sterk, vastberaden, gemotiveerd, ambitieus en leerzaam. Het zijn de woorden die ik mezelf blijf inspreken. Oh, en mijn haar gaat er weer af. Nu staat het online, dus nu moet ik wel. Gelijk een stok achter de deur om het gewoon te doen, ha!

Confidence is a decision, you will never earn it. It will come when you decide to have it.

Volg jij je dromen? Doe jij iets waarvan je echt gelukkig wordt? Sta eens stil bij waar je nu staat en welke doelen je wilt bereiken, des te beter de visie, des te beter het resultaat. Be strong and humble, ga ervoor!

Liefs,

Suus

2 Comments

 1. Britt 9 december 2017 at 09:20

  Alles begint bij jezelf😇 Ga ervoor Suus!

  Reply
  1. suusvanderveer 9 december 2017 at 09:21

   Thanks!! 😊😊

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *