Laatst was ik op het station in Utrecht en omdat het etenstijd was bestelde ik Vietnamese spring rolls. Ik vond het zó onwijs lekker. Dat kon ik natuurlijk ook gewoon zelf maken, toch? En dus dook ik de keuken in en begon ik aan mijn allereerste spring roll avontuur. Ik had al eerder Vietnamese loempia’s gemaakt die ik moest frituren, dus dit moest ook wel lukken toch?

Ingrediënten voor 20 spring rolls:
 • 20 rijstvellen
 • 120 gram rijstnoedels
 • 1 doosje bevroren mango
 • 100 gram wortel julienne
 • 4 lente uitjes
 • een bosje munt
 • 150 gram taugé
 • 250 gram kipfilet
 • 1 komkommer
 • zakje veldsla
Bereidingswijze:
  1. Week de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De ene moet je in koud water weken en de ander in warm water.
  2. Ontdooi de mango en snijd eventueel in kleinere blokjes. Snijd ook de lente ui in ringetjes, hak de munt fijn, was de taugé en veldsla en snijd de komkommer in dunne reepjes (julienne).
  3. Snijd de kip in smalle reepjes, strooi er wat kip kruiden overheen en bak op hoog vuur tot ze gaar zijn.
  4. Zet vervolgens alles overzichtelijk (het liefst in bakjes) op het aanrecht. Kook water op 80 graden en leg een snijplank en een bord of ovenschaal klaar met bakpapier.
  5. Week de rijstvellen 30-45 seconden in het hete water, dit kan je het best doen door het rijstvel /m de helft in het water te leggen en ze dan rond te draaien. Het is even oefenen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het zo gepiept.
  6. Leg het rijstvel op de snijplank en vul ze met de kip en groenten. Je kan elke spring roll net iets anders vullen, zo hou je het lekker gevarieerd en zit er voor iedereen wel een lekkere tussen. Vegetarisch? Laat dan de kip weg. Hou je niet van mango? Dan neem je er eentje zonder.
  7. Vouw de rijstvellen dicht, eerst vouw je de boven en onderkant naar binnen en vervolgens rol je ‘m op.
Achter de schermen..

Oké. Bovenstaande was de setting die dag, niet te doen, haha! De keuken was geschilderd maar had nog geen beschermlaag, dus ik had een tafelkleed neergelegd om toch te kunnen koken.  Het was dus sowieso al een beetje een chaos… vervolgens had ik een enorm grote doos neergezet met mijn houder voor mijn telefoon om van bovenaf te filmen en er stonden 1001 ingrediënten op het aanrecht. Zo gaat het er dus soms achter de schermen aan toe, haha! Maar, het is gelukt!

De vulling van gefrituurde loempia’s en deze verse loempia’s is nagenoeg gelijk (zonder komkommer, mango, munt en veldsla). Dus als je veel ingrediënten overhebt kan je ze altijd nog frituren! Heb jij al wel eens spring rolls gemaakt? En waar vul jij ze het liefst mee?

Geen zin om zelf boodschappen te doen? Bestel dan mijn spring roll box via de Happiness App. Dan krijg je alle boodschappen in de juiste hoeveelheden bij je thuisbezorgd, hoe fijn is dat!

Liefs,

Suus

 

2 Comments

 1. Pingback: Verjaardagsvoedsel: Dit wil je eten op jouw verjaardag - Suus van der Veer

 2. Pingback: Tips om de zomer in je bol te krijgen - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *