Ken je dat? Je bent bijna jarig, geeft een feestje, maar nu moet je nog iets verzinnen om te eten. De een staat het liefst de hele dag in de keuken om iedereen van zelfgemaakte hapjes te voorzien, terwijl de ander het liefst alles kant en klaar in de supermarkt haalt. Ik doe het liefst een beetje van beiden en deel vandaag de hapjes die ik voor mijn verjaardag heb gemaakt (of gekocht ;-)).

Borrelhapjes

Olijven en noten
Ik koop ze het liefst op de markt, lekker vers en een betere smaak dan wanneer je ze bij de supermarkt haalt.

Kaasplankje
Afhankelijk van het aantal gasten gebruik je veel of weinig kazen. Bij ons thuis zijn er niet zoveel kaasfans, maar mijn moeder,zus en ik mogen graag een stukje kaas. Ik koos voor toegankelijke brie en port salut (mijn favorieten). Des te meer gasten, des te meer (verschillende) kazen je kan gebruiken. Serveer er eventueel ook wat vijgenbrood, nootjes of selderij bij.

Worstplankje

Ik koos voor droge worst en grillworst, omdat ik dat het lekkerst vind. Als je meer gasten hebt kan je ook vleeswaren toevoegen of toast met paté bijvoorbeeld.

Bitterballen
Mogen haast niet ontbreken op een Hollands feestje, nietwaar? Uit de frituur of uit de oven, het kan tegenwoordig allebei. Vegetarische gasten of zin in iets anders als normaal? Ga dan voor een groente bitterbal!

Vietnamese loempia’s
Ik hou van snacken. En dan mogen Vietnamese loempia’s niet ontbreken. Ik maak ze het liefst een aantal dagen van tevoren zelf en bewaar ze dan in de vriezer, maar je kan ze natuurlijk ook kant en klaar uit het diepvriesvak halen bij de supermarkt.

Kaassticks
Nog zo’n guilty pleasure.. Ook deze kan je makkelijk van tevoren zelf maken en invriezen, maar kant en klaar zijn ze ook te koop.

Maaltijd

Thaise kokossoep
Na al dat snacken kan je dit soepje goed gebruiken, een zelfgemaakte Thaise soep doet het altijd goed. Soep doet het eigenlijk altijd goed op een verjaardag. Natuurlijk kan je ook elke andere soep kiezen die jij lekker vindt, zelfgemaakt zijn ze natuurlijk wel het lekkerst (en het is zo gepiept).

Spring rolls
Vietnamese loempia’s gaan de frituur in, maar deze eet je koud. De recepten zijn nagenoeg gelijk, maar voor de spring rolls gebruik ik liever stukjes kip of garnalen. Ook vind ik ze lekker met munt en mango! Mocht je dus nog wat ingrediënten overhouden van de loempia’s, kan je ze altijd gebruiken om spring rolls mee te maken en andersom!

Wraps met kip en/of zalm
Een klassieker maar so good. Snijdt ze in hapklare stukjes om als hapje te serveren. Ook als avondmaaltijd doen ze het goed, zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen hun eigen wrap samenstellen.

Groenten ovenschotel
Klinkt ingewikkeld, is het niet. Snijdt verschillende soorten groenten (ik koos voor ui, tomaat en courgette) in dunne plakjes en zet ze verticaal in een ovenschaal. Scheut olie erover, kruiden erbij, in de oven en de gasten kunnen genieten van een portie groenten.

Zoetzure komkommer
Na al die snacks kunnen de gasten wel wat extra groenten gebruiken en dan is deze zoetzure komkommer een goede oplossing! Lekker fris en licht op de maag.

Zoet

Limoen-gember-mango-kwarktaart
Het is een flinke mond vol (letterlijk en figuurlijk) maar dan heb je ook wat, lekkere frisse taart voor in de zomer! Klik hier voor het recept.

Banaan-carameltaart
Het is geen feestje bij ons thuis zonder deze taart. Enorm zoet, maar zóó lekker. Mijn vriend kwam ooit met het recept en sindsdien zijn we verslaafd. Best. pie. ever. Het recept vind je hier.

Het verschilt natuurlijk een beetje hoe laat je verjaardagsvisite binnen komt wandelen en hoe lang ze blijven. Maar deze tips kun je op allerlei manieren toepassen. Snacks tijdens de borrel, soep, wraps en groenten als lunch of diner en taart kan altijd! Wat zijn jouw favoriete eetgewoonten op een verjaardag?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *