Ik ben een beetje aan het puzzelen met middageten dat ik makkelijk kan eten op werk. Voor mij is het belangrijk dat ik het een dag van tevoren klaar kan maken en er niet te veel werk aan heb. Deze vegan wraps voldoen aan die voorwaarden en ik heb er zó van genoten tijdens mijn pauze. Ik vind het echt heerlijk om andere dingen te eten dan mijn standaard tosti kaas die ik altijd at, haha! Ik ben zoveel gevarieerder gaan eten en merk dat ik veel creatiever wordt met koken. Maak de vegan wraps ’s avonds klaar gelijk nadat je hebt gekookt, of plan er een kwartiertje voor in. Je kan de wraps de avond van tevoren al rollen of ze apart meenemen en de vulling bewaar je dan in een bakje in de koelkast. Ik maakte twee variaties.

Benieuwd naar hoe mijn broodtrommel er dagelijks uit ziet? Ik schreef er een blog over, klik hier om de pagina te bekijken.

Vegan wrap met SoChicken SticksSoChicken Sticks van SoFine

Wat heb je nodig voor 1 grote wrap?

 • Grote wrap (liefst volkoren, dat vult goed)
 • Handje gemengde sla
 • Halve portie SoChicken sticks van SoFine (de smaak is een beetje te vergelijken met een kipcorn)
 • 1/8e komkommer in stukjes (of reepjes als je dat makkelijker vindt)
 • Cherrytomaatjes

voor de dressing:

 • Vegan mayonaise (bijvoorbeeld Mayolijn van Remia)
 • Mosterd
 • Klein scheutje sojamelk
 • Peper, kervel, paprikapoeder en uienpoeder

Bereidingswijze:

 1. Bak de sojasticks een paar minuten tot ze goudbruin kleuren. Snijd de stukjes in reepjes en laat ze even afkoelen.
 2. Maak vervolgens de dressing door alles bij elkaar te mengen. Ik doe dit altijd volledig op gevoel, overal een eetlepel van en dan op smaak brengen. Is het iets te dik? Dan doe ik er iets meer sojamelk bij, is iet juist iets te dun, dan gebruik ik meer mayonaise.
 3. Meng de dressing met de gemengde sla en snijd de komkommer en tomaat in kleine stukjes. Vervolgens kan je de wrap alvast vullen, of alle ingrediënten bij elkaar in een bakje bewaren en de wrap vullen zodra je gaat eten.

Je kan echt supermakkelijk variëren met verschillende soorten vullingen, zo maakte ik in dezelfde week gelijk een andere variant:

Vegan wrap met krokante schnitzelKrokant schnitzel van Vegafit

Wat heb je nodig voor 1 grote wrap?

 • Grote wrap (liefst volkoren, dat vult goed)
 • Handje ijsbergsla
 • Één krokant schnitzel, ik gebruikte die van Vegafit (Ook dit lijkt weer een beetje op de smaak van een kipcorn)
 • Ongeveer een kwart komkommer in reepjes
 • Een halve puntpaprika in reepjes
 • Wortel Julienne
 • Chilisaus

voor de guacamole:

 • Vegan mayonaise (bijvoorbeeld Mayolijn van Remia)
 • Avocado
 • Teentje knoflook
 • Klein scheutje soja kookroom om het iets beter te kunnen smeren
 • Cajun kruiden

Bereidingswijze:

 1. Bak de krokant schnitzel een paar minuten tot deze goudbruin kleurt. Snijd de schnitzel in reepjes en laat even afkoelen.
 2. Maak vervolgens de guacamole, prak een avocado en voeg wat mayonaise toe en eventueel wat kookroom om het wat romiger te maken. Hierdoor kan je het straks ook makkelijker smeren. Pers een teentje knoflook en meng deze door de avocado, samen met wat cajun kruiden.
 3. Smeer de wrap in met avocado en beleg vervolgens met de schnitzel, paprika, komkommer, wortel en ijsbergsla. Zelf heb ik nog wat chilisaus gebruikt als dressing.

Supermakkelijk om te maken en een fijne variatie zo tijdens de lunchpauze. Wie maakt er ook weleens wraps voor de lunch? En wat doe je er dan het liefst op?

Liefs,

Suus

 

1 Comment

 1. Pingback: Veganistisch lunchpakket met wraps - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *