Ja, ik moet bekennen dat ik graag groenten door mijn pannenkoek gooi alsof het een omelet is. Ik maakte eerder al ‘normale’ spinaziepannenkoeken met bloem, melk en eieren, maar nu koos ik voor vegan spinaziepannenkoeken. Ik had nog een halve voordeelzak spinazie in de koelkast liggen en het kwam maar niet op. Ik had al groene smoothies gemaakt en omdat ik zo’n zin had in pannenkoeken besloot ik het gewoon door elkaar te gooien. Het lijkt een beetje op het idee van de groentetortilla’s of groentepizzabodems, maar dan met pannenkoeken.

Wat je ongeveer nodig hebt voor 10-12 vegan spinaziepannenkoeken:

 • 300 ml sojamelk of kokosmelk of amandelmelk, of nouja, een plantaardige melk.
 • 100 ml sojamelk om de spinazie mee te blenden
 • Een halve zak spinazie, hoe meer spinazie hoe sterker de smaak
 • 200 gram bloem
 • 8 gram bakpoeder
 • een snuf zout
 • zonnebloemolie of vegan bakboter om in te bakken.

Bereidingswijze:

 1. Weeg alle droge ingrediënten voor de vegan spinaziepannenkoeken af en doe het in een mengkom. Meet ondertussen de sojamelk af en giet langzaam bij de droge ingrediënten. Roer ondertussen met een garde.
 2. Klop het beslag tot het er egaal uit ziet.
 3. Blend de spinazie in een blender tot een papje. Ik gebruik ongeveer 100 ml plantaardige melk om de spinazie mee te blenden. Meng het spinaziepapje door het beslag. Kijk vervolgens goed naar de dikte, het moet iets dikker zijn dan normale pannenkoekenbeslag, maar als het te dik is moet je wat extra melk toevoegen. Is het juist iets te dun? Meng er dan wat extra bloem doorheen.
 4. Zet een pan op het vuur en verhit met olie. Ik gebruik zonnebloemolie, omdat dat wat minder smaak afgeeft aan de pancakes dan wanneer je olijfolie zou gebruiken. Gebruik vervolgens een soeplepel om het beslag in de pan te  doen en draai de pan een beetje rond zodat de pancake wat dunner wordt. Deze gaat vanzelf rijzen waardoor het alsnog een vrij dikke pannenkoek wordt.
 5. Wacht tot de zijkant een beetje goudbruin is en de bovenkant bubbelt, draai de pannenkoek dan voorzichtig om. Als beide kanten goudbruin zijn is je pannenkoek gaar.

vegan spinaziepannenkoeken

Beleg de pannenkoek met vegan kaas, stroop, of met wat sla, tomaat, rode ui en vegan kebab. Dan maak je er een soort van vegan pannenkoekenwrap van. Lekkerr!

Liefs,

Suus

 

1 Comment

 1. Pingback: Groene pannenkoeken met spinazie - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *