De meest studentikoze – simpelste, maar ook één van de lekkerste maaltijden om te maken is pasta bolognese. Het is ontzettend makkelijk om er een vegan pasta bolognese van te maken. Ik gebruik hiervoor plantaardig fijngehakt van Garden Gourmet. Ik maak de pasta zoals ik gewend ben alleen kies ik voor plantaardig gehakt en plantaardige kookroom. Normaal bak ik eerst de gehakt met een uitje en wat knoflook en doe ik daar de saus bij. Ik merkte alleen wel dat ik omdat ik dit niet deed wat smaak miste. Denk er dus om dat je af en toe even proeft en zelf kruiden toevoegt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen: 

 • 75-100 gram droge volkorenpasta per persoon ( in verse pasta zit vaak ei, dus deze gebruik ik niet)
 • 350 gram Garden Gourmet fijngehakt
 • 2 teentjes knoflook
 • een ui
 • 400 ml gezeefde tomaten
 • 50-100 ml plantaardige kookroom
 • 2 paprika’s
 • 4 tomaten
 • 1 prei  (of andere groenten die je nog in huis hebt)
 • verse basilicum
 • evt schepje suiker om de saus zoeter (en dus minder zuur) te maken

Bereidingswijze:

 1. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Doe, zodra het water kookt, de pasta in de pan met een snuf zout en kook ongeveer 8-10 minuten. Ik voeg ook altijd een scheutje olie toe zodat de pasta minder snel overkookt. Giet de pasta af zodra deze gaar is en voeg een scheut olijfolie toe.
 2. Fruit ondertussen de knoflook en de ui tot de ui glazig is. Snijd de groenten en bak deze minimaal 5 minuutjes op hoog vuur. Voeg dan de gezeefde tomaten toe en een scheut kookroom. Dit is het moment dat je even moet proeven om te kijken of het op smaak is. Gebruik hiervoor een schone lepel.
 3. Voeg kruiden naar smaak toe, ik gebruik vaak basilicum, Italiaanse kruiden, peper, zout en vervolgens ook suiker om de saus wat minder zuur te maken. Zeker nu ik geen vlees gebruik merk ik dat de saus hierdoor wat zuurder is dan wanneer ik het wel toevoeg.
 4. Ondertussen bak je het vlees in olie ongeveer 4-5 minuten (tot het goed warm is). Eventueel kan je het vlees ook tegelijkertijd met de groenten bakken, maar omdat het maar zo kort hoeft en het zo fijn van structuur is vind ik het lekkerder om dit apart te doen.

Appeltje eitje toch? Ook ideaal om te eten op vleesloze dag/duurzame dinsdag. Eet smakelijk!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *