Ooooh yes! Dat veganistisch eten écht niet saai hoeft te zijn blijkt wel weer. Ga uit je dak met vegan pancakes als ontbijt, of maak ze hartig en eet ze ’s avonds. Wat je er ook mee doet en of je nou veganist bent of niet, dit moet je proberen! Ik was echt bang dat de pancakes zouden mislukken, dat het vast zou blijven plakken aan de pan of dat ze niet lekker zouden zijn, maar het tegendeel werd bewezen. Het werden heerlijke luchtige vegan pancakes die goed vullen.

ingrediënten vegan pancakes
Zo simpel kan het zijn!

Wat heb je nodig voor 6-8 pancakes:

 • 400 ml sojamelk (amandelmelk of havermelk werkt net zo goed)
 • 200 gram bloem  (ik ging voor een mix tussen tarwemeel en bloem en dat werkte ook prima)
 • 20 gram suiker
 • 8 gram bakpoeder
 • een snuf zout
 • zonnebloemolie om in te bakken
Voor de vruchtensaus:
 • twee flinke handen rode vruchten (bevroren of vers maakt niet zoveel uit)
 • 50-100 ml water
 • een halve eetlepel maïzena
 • eventueel wat poedersuiker of suiker om te zoeten (afhankelijk van hoe zuur de vruchten zijn)

Bereidingswijze:

 1. Weeg alle droge ingrediënten voor de vegan pancakes af en doe het in een mengkom. Meet ondertussen de sojamelk af en giet langzaam bij de droge ingrediënten. Roer ondertussen met een garde.
 2. Klop het beslag tot het er egaal uit ziet.
 3. Zet een pan op het vuur en verhit met olie. Ik gebruik zonnebloemolie, omdat dat wat minder smaak afgeeft aan de pancakes dan wanneer je olijfolie zou gebruiken. Gebruik vervolgens een soeplepel om het beslag in de pan te  doen en draai de pan een beetje rond zodat de pancake wat dunner wordt. Deze gaat vanzelf rijzen waardoor het alsnog een vrij dikke pannenkoek wordt.
 4. Wacht tot de zijkant een beetje goudbruin is en de bovenkant bubbelt, draai de pannenkoek dan voorzichtig om.
 5. Maak ondertussen de vruchtensaus, doe de vruchten in een klein pannetje, bodempje water erbij, de maïzena en de suiker en roer goed. Wacht tot het gaat pruttelen en geef het dan ongeveer 5 minuten om wat in te dikken. Is het wat te dun? Gebruik dan wat extra maïzena, is het juist iets te dik? Voeg dan wat water toe. Voeg suiker toe naar wens.
 6. Bak door tot de hele beslagkom leeg is, serveer met de rode vruchtensaus en eventueel wat extra fruit om mee te garneren.
Vegan fluffy pancakes
Lekkere dikke, fluffy pancakes!

Easy peasy lemon squeezy nietwaar? Wist jij dat je pancakes kon maken zonder melk en eieren? Ik had echt geen flauw idee! De vegan pancakes zijn ook echt enorm fluffy geworden, zo lekker! Geniet ervan hè 😉

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *