Als ik vrij ben vind ik het super makkelijk om vegan te eten. Ik heb tijd om naar de supermarkt te gaan, kan allerlei dingen klaarmaken en er ligt van alles in de voorraadkast. Als ik moet werken is het echter een tikkeltje moeilijker. Ik ben nog steeds een beetje op zoek naar wat ik wel en niet mag eten, toch wordt het steeds makkelijker. Op dit moment heb ik vaak een beetje hetzelfde mee naar werk. Zie hier mijn veganistisch lunchpakket 😛

Veganistisch lunchpakket

Wat je allemaal ziet op de foto:

Kokos-banaan-appel-smoothie

Ik maak elke twee dagen ongeveer smoothie. Het liefst doe ik dit met groene groenten zoals avocado, spinazie, komkommer etc. Ik gebruik water, kokosmelk of sojamelk als basis, voeg wat groene groenten toe (mits in huis) en vaak iets van appel en banaan. Soms drink ik het als ontbijt en dan doe ik er gewoon wat havermout doorheen, jummie!

Vegan wraps 

Klik hier voor het recept. De afgelopen twee weken at ik bijna niks anders, haha! Ze vullen goed en ik at er daarom steeds maar één. Als ik een half uur pauze heb dan heb ik de neiging om ook echt een half uur lang te eten, uit een soort van verveling ofzo. Daarom zorg ik daarnaast altijd voor iets van snackgroenten/fruit zoals mandarijn, tomaatjes en komkommer.

Vegan kruidcake

De eerste dag was de kruidcake echt superlekker, gemaakt uit een pakje van de lidl, maar het is geen cake die je langer dan 3 dagen kan bewaren. Dan wordt ‘ie echt heel plakkerig. Ik had daarom maar twee stukjes meegenomen omdat ik het zonde vond om weg te gooien. Ik weet dat Home Made ook een kruidcake heeft die vegan is, die ga ik de volgende keer eens uitproberen!

Rijstwafels met speculoos

Toen ik opzocht wat je allemaal op brood kan doen als je plantaardig eet, kwam ik erachter dat Speculoos gewoon veganistisch is!! Dit eet ik vaak als snack, maar ook wel eens naast mn havermout ontbijt als ik nog een beetje trek heb.

Gezonde keuze

Voorheen at ik voornamelijk broodjes met ham en kaas, saucijzenbroodjes of ik haalde een broodje bij de Hema. Nu kies ik voor veel gezondere varianten en ja, mijn boodschappen zijn duurder, maar ik kom eigenlijk ook niet zo snel meer bij de supermarkt of Hema om lunch te halen. Ik zorg echt dat ik thuis al dingen heb klaargemaakt om mee te nemen. En het bevalt me best goed! Het kost je elke dag misschien een kwartiertje, maar ik voel me veel fitter dan voorheen.

Wat eet jij tijdens de lunch? Maak je zelf een lunchpakket klaar of eet je op werk? Let me know! 

Liefs,

Suus

1 Comment

  1. Pingback: Vegan wraps met krokante kip (gemaakt van soja) - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *