Marten is jarig geweest en dat moest uiteraard gevierd worden. Omdat ik toch regelmatig hard mijn best doe om veganistisch te eten wilde ik dus nogmaals proberen om een veganistische zoetigheid te maken. Eerlijk waar, het koken gaat mij zeer goed af, maar baksels mislukken toch vaak. Toch blij dat ik het heb geprobeert, want deze vegan carrotcake met glazuur was een succes. Op deze manier vond ik het helemaal niet erg dat ik de verjaardagstaart moest missen, want ik had mijn eigen gebakje.

Ingrediënten voor een vegan carrotcake met 8 vierkante stukjes:

  • 150 gram speltmeel
  • Flinke theelepel bakpoeder
  • Een theelepel vanillesuiker
  • Theelepel met speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 75 ml kokosmelk (50 als je de wortels zelf raspt)
  • 100 gram dadels
  • 1 grote of 2 kleine bananen
  • 200 gram geraspte wortel (het liefste zelf geraspt ivm smeuïgheid van de taart)
  • Hand vol pecannoten

Voor het glazuur: 

  • een halve bus poedersuiker
  • een scheutje kokosmelk
  • eventueel wat speculaaskruiden

Voor de topping: 

  • een handje pecannoten

Bereidingswijze:

Deze vegan carrotcake is echt easypeasylemonsqueezy, voor je het weet ben je klaar!

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten en snij de dadels alvast in kleine stukjes.
  3. Doe vervolgens de kokosmelk, dadels en bananen in de blender en meng deze door de droge ingrediënten.
  4. Meng de wortelrasp erdoorheen. Rasp je de wortelen zelf of doe je ze in de keukenmachine? Gebruik dan wat minder kokosmelk omdat er dan nog wat sap met de rasp meekomt. Ik had geen rasp dus ik heb kant en klare wortelrasp gebruikt, maar ik ben ervan overtuigd dat ‘ie nóg lekkerder wordt als je het zelf raspt (met behulp van een keukenmachine bijvoorbeeld).
  5. Hak de pecannoten in kleine stukjes en meng deze ook door het mengsel.
  6. Vet een bakvorm in (niet te groot, want het is voor een klein taartje)
  7. Verdeel het mengsel over de bakvorm en zet 50 minuten in de oven op 180 graden
  8. Maak als de cake is afgekoeld het glazuur, meng de poedersuiker met een klein scheutje kokosmelk tot een egale massa. Voeg eventueel wat speculaaskruiden toe en verdeel over de cake.
  9. Laat het glazuur een klein beetje opdrogen en verdeel dan nog wat gehakte pecannoten over de taart. Mij leek het leuk om wat wortelrasp erover te doen, maar dat zorgt ervoor dat je glazuur smelt, doe dit dus niet! Haha ;0

Zo, dat was ‘m alweer! Een heerlijke vegan carrotcake zonder al te veel gedoe. Geniet ervan!

Liefs,

Suus

 

1 Comment

  1. Pingback: Groente en fruit uit het seizoen - seizoensproducten maart - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *