Oké. Ik heb een compleet verkeerde inschatting gemaakt guys. Wat is vegan toch vreselijk!!!! Ik dacht dat het makkelijk was om wat dierlijke producten te laten staan, maar werkelijk ALLES wat ik eet bevat dierlijke producten.

WTF – Where’s The Food???

Ik benoem even kort een aantal producten die je niet mag eten als je veganistisch bent:

 • Vlees zoals; Rund, lam, varken, orgaanvlees
 • Gevogelte zoals; kip, fazant, duif, eend
 • Vis en andere zeedieren zoals; forel, kabeljauw, garnalen, oesters
 • Zuivel zoals; boter, melk, yoghurt, roomijs
 • Eieren van elke diersoort
 • Honing
 • Pasta
 • Veel kant en klaar producten waarbij room, eiwitpoeder of kaaspoeder in is verwerkt
 • Overigens ook in sommige notenmixen en chipssoorten zitten dierlijke producten
 • Sommige broodproducten en koek, gebak, taart
 • Snoep met gelatine zoals; marshmallows, gummybeertjes

Kortom alles wat ik lekker vind bevat dierlijke producten. Ik heb een aantal recepten geprobeerd te verzinnen en ik werd gek van het aantal groenten dat deze recepten bevatten, het lijkt wel alsof je niets anders kan eten.

Ik weet dat er veel alternatieven te maken zijn, maar zoals ik hier al benoemde wilde ik me juist niet wagen aan chocolademousse gemaakt van avocado en cacao of andere vreemde combinaties. Ik wilde het simpel en makkelijk houden zodat iedereen mee kan doen.

Overigens vind ik vegetarisch eten dan weer echt geen enkel probleem, dat gaat de hele week al goed, alhoewel er vanavond kipwrap op het menu staat…. #sorrynotsorry daar is het weekend voor!

Heb je nog tips om toch makkelijk vegan te eten, of een fijn recept dat echt lekker is? Laat het me weten en help me door deze challenge heen! Ik ga vandaag maar eens proberen om een veganistische lunchplek te ontdekken in Zwolle…

Wat zijn jouw ervaringen met veganistisch eten?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *