Maar, wat doe je dan de hele dag? Die vraag kreeg ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd. Ik ben sinds eind juni afgestudeerd en besloot om mezelf twee maanden vakantie te gunnen. Ik had mijn bijbaan al een tijdje opgezegd en ik wilde eigenlijk niet voor twee maanden een andere baan zoeken. Daarnaast zou in september mijn carrière beginnen. Ik vond dat ik nu van mijn vakantie moest genieten zolang het nog kon. Dus dat deed ik.

Netflixen, chillen en meer..

De eerste paar weken lag ik lekker veel in de zon, lag ik in bed te Netflixen en ja, deed ik eigenlijk gewoon heel weinig. Al snel werd het saai, ging ik mij vervelen en kreeg ik een dipje. Ook had ik nog eens een verslavend spelletje op mijn telefoon (die niet benoemd wordt ter bescherming van jullie leven). Ik zat meer dan 8 uur per dag op mijn telefoon. Ik was blij als ik een paar dagen bij mijn vriend kon zijn, haha! Na mij genoeg verveeld te hebben ging het roer om.

Vakantie vermaak

Ik had eigenlijk gewoon heel veel tijd over (dacht ik). Dus ik sleepte mijzelf 4-6 dagen per week naar de sportschool. Een goed begin, maar het hield al snel op. Toen ik weer wat meer energie kreeg ging ik kijken wat ik nou écht wilde doen met mijn vrije tijd en dat was best veel.. Ik maakte allerlei lijstjes en begon deze af te werken. Ik las een aantal boeken, ontspande veel en ging er (bijna) elke dag even uit om een frisse neus te halen. Op zonnige dagen genoot ik uiteraard lekker van de zon. Daarnaast had mama een paar weken vakantie en was ik eindelijk niet meer zo alleen, yes! Ik heb onwijs veel tijd kunnen steken in het samenzijn met de mensen die ik liefheb en dat deed me goed.

De meeste dagen zagen er als volgt uit:
 • 9:00 opstaan, ontbijten, douchen, aankleden en opmaken.
 • 10:00 blogs staan online, promoten op social media
 • 11:00 thee pauze
 • 11:30 blogposts schrijven
 • 12:30 lunchen
 • 13:30 foto’s maken en editten
 • 14:30 stad in, koffie drinken en shoppen
 • 18:00 eten koken
 • 19:30 klaar met eten, blog optimaliseren/ inlezen
 • 23:00 richting bed
 • 00:00 slapen

Natuurlijk verschilt de ene dag met de andere, maar gemiddeld is dit wat ik doe. Het lijkt best weinig, maar ik ben best wel lang bezig met mijn blog. Omdat ik nog niet zo ervaren ben, moet ik onwijs veel leren over alles wat erbij komt kijken en dingen uitvogelen. Dat kan soms best veel tijd kosten. Daarnaast ben ik twee à drie dagen bij mijn vriend en werk ik niet aan mijn blog, dus op andere dagen is er extra veel te doen. Het was ook heel leuk om af en toe de stad in te gaan en even wat te drinken, dan haal je even een frisse neus en kon ik lekker bijkletsen met degene met wie ik was. Ik heb mijn familie veel gezien en ben veel bij mijn vriend geweest, zo fijn. Zeker omdat ik nu fulltime ga werken en veel op en neer zal reizen zal ik de komende maanden daar weer minder tijd voor hebben.

Werkloos zijn lijkt mij best wel vermoeiend.

Ik snap heel goed dat mensen die werkloos zijn het mentaal best zwaar hebben. Natuurlijk ben ik vrijwillig twee maanden thuis, maar ik vond het af en toe best moeilijk mijn bed uit te komen. Ik heb geen verplichtingen, hoef me niet per sé aan te kleden en dat maakt dat ik zo een hele dag in mijn pyama op bed kan bloggen. Daardoor kan ik me dan weer best ‘meh‘ voelen.

Toch ben ik heel erg blij dat ik even pauze heb genomen, nu het nog kan. Als je de mogelijkheid hebt om lang vakantie of een tussenpauze te nemen: zeker doen, maar je moet wel een doel hebben. Je kan zoals ik een hobby hebben waar je graag tijd in steekt, of je bent mentaal helemaal af en hebt rust nodig bijvoorbeeld. Zorg dan dat je voor jezelf een planning maakt met wat je wilt doen per dag of per week, dan zul je je pauze veel effectiever in kunnen vullen!

Voor nu heb ik weer onwijs veel energie kunnen sparen. Ik had genoeg energie om aan mijn nieuwe baan te beginnen. Ook had ik tijd om goed vooruit te plannen en kon ik vol goede moed die nieuwe stap zetten!  Neem jij wel eens vakantie om jezelf weer op te laden?

Liefs,

Suus

1 Comment

 1. Pingback: Prestatiedruk: Ga ik stoppen met bloggen?? - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *