Omdat ik de afgelopen tijd op dieet was moest ik nogal improviseren. Met name bij het avondeten vroeg ik mijzelf af wat ik nú weer moest eten, het was nog knap lastig. Gelukkig is daar de Albert Heijn, druk bezig om de consument meer groente te laten eten. Sinds een tijdje vind je daar allerlei variaties op koolhydraat rijke producten. Ze hebben onder andere (verse) groentepasta van courgette, pizzabodems van bloemkool en ook tortilla’s gemaakt van wortel en biet. Maar, is het ook lekker? Ik maakte Mexicaanse burrito’s met de tortilla’s en testte ze uit.
Ingrediënten voor 4 personen:

  • groente tortilla’s (wortel en biet, per 5 verpakt)
  • 500 gram gehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • een klein blikje maïs
  • één à twee puntpaprika’s
  • zakje champignons
  • 3 tomaten
  • blikje tomatenpuree (Op de foto staat een pakje gezeefde tomaten, maar dat is te vochtig.)
  • geraspte kaas als topping

Voor de dip:

  • 250 gram sour cream
  • Zakje dip mix (sour cream)

Bereidingswijze:
1. Snipper een uitje en snijd de knoflook fijn. Zet een koekenpan op het vuur met een beetje boter of olie erin. Als de pan heet is doe je de knoflook en ui in de pan tot de ui glazig is. Kruid het gehakt met kipkruiden, of een beetje peper en zout. Voeg naar smaak chilipoeder en sambal toe. Doe dan het gehakt erbij.

2. Ondertussen kan je de maïs laten uitlekken, tomaten en puntpaprika’s in blokjes snijden en de champignons in schijfjes. Als het gehakt bijna goed gebakken is doe je de champignon erbij en bak je deze nog even flink. Vervolgens doe je de rest van de groente erbij en de tomatenpuree.

Dit zijn de wortel tortilla’s, let vooral niet op mijn slechte vouwkunsten, haha!

3. Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden. Roer het geheel goed door en bak tot alles warm is. Pak een tortilla en leg de vulling in het midden, vouw de boven en onderkant naar binnen. Rol de tortilla vervolgens op en leg in een ingevette ovenschaal. Vervolgens kan je er kaas overheen strooien en zet je de tortilla’s in de oven om iets op te warmen en de kaas te laten smelten.

4. Maak ondertussen de sour cream dip. Meng het poeder met de sour cream (of crème fraîche) en klaar is kees, appeltje eitje toch? Zodra de kaas gesmolten is zijn de tortilla’s klaar om te serveren.

Ik was erg verbaasd over de smaak van de tortilla’s. Ik vond de bietentortilla lekkerder dan de wortel, ondanks dat ik liever wortel eet dan bietjes! De structuur is hetzelfde als normale tortilla’s. Je proeft wel ietwat de groentesmaak, maar het is zeker niet overheersend. Dit is zeker een goede variatie voor als je minder koolhydraten wil eten of meer groente. Ook voor kinderen is dit een zeer geschikt product. Het heeft een leuk kleurtje en ze zullen ongemerkt groente eten.

Heb jij ze al geprobeerd? En wat vind jij van dit soort producten waar groente in is verwerkt? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening, let me know!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *