De meeste mensen kennen de tosti met hartig beleg zoals ham en kaas. Er zijn echter veel meer lekkere variaties, met zoet beleg bijvoorbeeld. Om jullie wat inspiratie te geven heb ik 3 voorbeelden van een tosti met zoet beleg.

Pindakaas-banaan
Een geweldige combinatie als je het mij vraagt. Een beetje zout van de pindakaas en een beetje zoet door de banaan. Eventueel kan je het nog uitbreiden met een beetje honing of hagelslag erover.. Lekkeeeeerrr!

Choco choco
Sweet cravings? Deze tosti is dé oplossing. Flinke laag chocoladepasta met daarbovenop hagelslag. Ik koos voor pure chocoladepasta en hagelslag, maar ook hier kan je mee variëren. Gebruik bijvoorbeeld vlokken of verkruimel een reep chocola in jouw favoriete smaak.

Fruitig
Fruit? Op een tosti? Jawel, en het is nog lekker ook. Mijn keuze viel op bosvruchten jam met verse aardbeien, maar ook hier zijn de combinaties ontelbaar. Bijvoorbeeld abrikozenjam met perzik of sinaasappel jam met nectarine.

Gebruik bij voorkeur een grillpan of tosti ijzer met grillplaten. Zorg ervoor dat de pan goed heet is. Smelt een klontje boter en bestrijk de grill met de boter. Zet de pan vervolgens op laag vuur of de tosti ijzer op een lage stand (mits mogelijk). Grill de tosti dan tot deze lekker bruin is (zoals op de afbeeldingen). De tosti’s kunnen eventueel ook in de pan gebakken worden, zorg dan ook voor een ingevette pan en bak de tosti tot deze goudbruin van kleur is.
Eet smakelijk!

Heb jij wel eens een zoete tosti gemaakt? En waar beleg jij je tosti meestal mee?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *