Reizen met de trein heeft voor en nadelen. Je kan bijvoorbeeld andere dingen doen tijdens de reis dan alleen op de weg letten, maar je hebt ook last van andere mensen. Om jouw treinreis zo comfortabel mogelijk te maken geef ik je een aantal tips. 

Planning

Plan je reis goed van tevoren, dan hoef je tijdens de reis niet te stressen. Zorg ervoor dat je weet wanneer je over moet stappen en plan voldoende tijd in (die overstap van 2 minuten red je ééécht wel… niet doen!). De een zit liever wat langer in de trein zonder overstap, terwijl de ander juist zo snel mogelijk op plek van bestemming wil komen. Kijk wat voor jou het beste werkt.

Net zoals vroeger

Ga van tevoren ALTIJD naar de wc. Ja, ook als je niet hoeft. Je moeder dwong je vroeger niet voor niks om van tevoren nog naar de wc te gaan. In de trein plassen is gewoon echt allesbehalve comfortabel, dus zorg ervoor dat jij zeker weten niet meer hoeft. Is er echt geen andere mogelijkheid dan plassen op de trein wc? Zorg dan voor desinfectie en zakdoekjes, you will need it!

Zitplek

Denk na over waar je gaat zitten. Moet je schrijven of heb je een laptop nodig? Zorg dan dat je bij een tafel zit. Als je je moet concentreren op een boek of andere werkzaamheden is het verstandig om in de stiltecoupé te gaan zitten. Als je het liefst alleen zit moet je een stoel uitkiezen waar dat kan (meestal in de oudere treinen). Gaat het heel druk worden in de trein? Dan kan je beter alvast naast iemand gaan zitten waarvan je denkt geen last te hebben. Als je alleen gaat zitten heb je een grote kans dat er iemand naast je terecht komt waarbij jij je onprettig voelt.

Snack voor onderweg

Neem altijd een flesje drinken en wat te eten mee. Van verveling krijg je trek en dus is het fijn om iets te kunnen snacken, gaat de tijd ook sneller door. Ik heb standaard een flesje water en eiwitrepen in mijn tas. Of wat fruit en soms ook wel eens een koekje…oké, misschien zelfs wel een hele weekvoorraad aan eten, haha!

Muziekje erbij

Maak gebruik van oordopjes, een geluiddichte koptelefoon of oordopjes tegen geluid. Zo kan je in alle rust genieten van jouw treinreis, met je eigen muziek en zonder dat gekwebbel van die dames tegenover je. ’s Ochtends vroeg luister ik het liefst kalme muziek om te ontspannen en soms nog een beetje uit te rusten terwijl ik ’s avonds liever opzwepende muziek luister. 

Moment van rust

Zie de treinreis als een ontspanningsmoment. Maak er jouw moment van. Neem een boek,tijdschrift en lekkere muziek mee of doe ademhalingsoefeningen om rustig te worden. Geniet van het uitzicht en het feit dat je even he-le-maal niks hoeft. Ontspan, sit back en relax!

Extra comfortabel

Die reiskussentjes voor je nek zijn ideaal als je heel vroeg op moet staan of ’s avonds laat pas in de trein zit, kan je nog wat extra slaap pakken onderweg. Tip van Suus: zet een wekker 5 minuten voordat je moet overstappen of uitstappen. Dat voorkomt ik-weet-niet-waar-ik-ben-taferelen en het missen van je overstap. 😉

Zakcentje over?

Bij écht lange treinreizen is 1e klas echt en uitkomst. Je hebt over het algemeen minder last van andere mensen, je kan gebruik maken van een stopcontact en het is gewoon nét iets comfortabeler.

En o ja, bloggen in de trein is ook een goed tijdverdrijf, haha! Reis jij vaak met de trein? En hoe overleef jij deze momenten? Ik reis overigens graag van Zwolle naar Amsterdam via Almere Oostvaarders, elke dag weer een prachtig stukje om van het uitzicht te genieten. 

Liefs,

Suus

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *