Oké, omdat ik mijn verjaardag dus niet echt vierde, vond ik het toch belangrijk om wel dat verjaardagsgevoel te creëren en zag het als een goed excuus om te shoppen haha. Maar wat kan je nou eigenlijk allemaal gebruiken om de woonkamer of tuin er feestelijk uit te laten zien?

1. Thema

Allereerst kan je kiezen voor een thema. Het thema kan een kleur zijn, maar bijvoorbeeld ook tropisch, vakantie of stoer. Ik koos voor roze – wit – goud. 

2. Slingers

Plastic slingers zijn ideaal voor tuinfeestjes. Ik gebruik witte en zilveren vlaggetjes met een punt. Voor binnen heb ik liever papieren slingers, omdat ze er vaak sfeervoller uitzien en er veel originelere varianten zijn. Deze kocht ik in bolletjes-vorm in de kleuren wit-roze-goud, één om horizontaal op te hangen en twee om verticaal op te hangen naast de deur naar de tuin. Ook heb ik gouden puntvlaggetjes met glitters. Daarnaast kocht ik ook nog eens een slinger met HAPPY BIRTHDAY er op in de kleur roze met goud. 

3. Ballonnen

Het liefst had ik een aantal heliumballonnen besteld voor aan de lampen in de woonkamer, boven de eettafel en boven het keukeneiland, maar helaas kon ik deze nergens bestellen (want; jarig op zondag). Ik had eventueel een helium tank kunnen kopen maar dat vond ik best wel prijzig en besloot te kijken naar andere opties. Bij toeval vond ik een lint in de kast, speciaal om ballonnen aan te knopen. Het is bedoeld om een ballonslinger van te maken. Daarnaast zijn er ook voldoende tips te vinden om ballonnen op een leuke manier aan de muur of plafond te hangen, heliumballonnen worden hiermee dus overbodig. Ik kocht metallic ballonnen bij de feestwinkel in de kleuren wit en roze en via een webshop heb ik ook doorzichtige confetti-ballonnen gekocht met goud. 

4. Waaiers, pompons, lampionnen of honeycombs

it is echt perfect voor een tuinfeest, maar ook leuk om binnen op te hangen in de woonkamer bijvoorbeeld. Het zorgt voor een feestelijke touch en ik vind het er altijd erg sfeervol uitzien. Zelf ga ik voor witte en roze pompons.

5. Tafel en taartdecoratie

Ik zie steeds vaker opgedekte tafels voorbij komen op feesten en bruiloften. Het idee is om ergens een tafel neer te zetten, deze op te dekken en allerlei lekkere hapjes op de tafel te plaatsen. Hierdoor hoef je zelf niet elke keer de keuken in te lopen om taart of ander lekkers te pakken (want; selfservice) en het ziet er onwijs leuk uit! Zelf ga ik allerlei kleine hapjes maken en dit leek mij ook een leuk idee. Ik gebruik een wit of lichtgrijs tafelkleed, heb servetjes in de kleuren roze-wit-goud, evenals wegwerp bakjes. Ook heb ik heb plastic taartdecoratie (in de vorm van een tros ballonnen) en die schilder ik ook roze-wit. Daarnaast heb ik gouden en roze-witte kaarsjes. Om de taart er extra feestelijk uit te laten zien heb ik ook nog sterretjes gekocht in de cijfers 2 en 0 (want ik wordt 20!)

Ik heb mij deze keer flink uitgeleefd omdat ik graag alles in dezelfde kleuren wilde. Als je een kleurrijk thema hebt kan je natuurlijk allerlei versiering gebruiken die je eventueel al in huis hebt! Versieren jullie het huis ook als je jarig bent?

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *