Het wordt warmer buiten, het zonnetje laat zich af en toe zien en de vogeltjes fluiten. Ik heb zin in de zomer! Toch is de lente pas net begonnen en duurt het nog even voordat we echt kunnen zonnen. Met deze tips kom jij vrolijk & fluitend de dag door!

1. Luister naar zomerse muziek
Maak een playlist aan met muziek die jou aan de zomer doet denken of kies één van deze playlists van Spotify:
Zomerkriebels
Zomerhits
Summer mix 2019

2. Voor de vrouwen onder ons: trek weer eens jurk of rokje aan.
Aangezien ik een koukleum ben en vaak met de fiets ga, is de winter mij echt te koud voor rokjes en jurkjes. Zodra het ook maar rond de 10 graden is, begint het bij mij al te kriebelen. Afgelopen week was het eindelijk warm genoeg, yes! In een zwierig rokje of jurkje paraderen voelt gelijk als zomer!

3. Kook zomerse gerechten
Het is nou echt klaar met die stamppot boerenkool, andijvie en hutspot! Kook frisse gerechten die wat lichter op de maag vallen, zoals deze Libanese wraps , Vietnamese spring rolls of Thaise kokossoep. Gegarandeerd dat je zin krijgt om buiten te gaan eten. Daar zou ik nog even mee wachten, maar de voorpret is er.

4. Maak je klaar voor de lenteschoonmaak
Één van mijn favorieten, hoewel schoonmaken absoluut geen favoriet is. Toch verheug ik mij altijd op de dag dat ik mijn hele kamer overhoop gooi en alles opruim. Dat gevoel wat daarna ontstaat, wanneer alles glimt en blinkt en netjes is, geeft zoveel voldoening! Begin met alles opruimen, weggooien wat je niet nodig hebt en maak het daarna goed schoon.

5. Drink zomerse drankjes
Die warme chocolademelk met slagroom en glühwein kunnen écht niet meer. Ga daarvoor in de plaats voor (alcoholvrije) zomerse cocktails zoals de Virgin Raspberry Mojito , Watermelon Tonic of de Almond Dream. Daarnaast doen smoothies het ook altijd erg goed als ontbijt. Klik hier voor drie verschillende variaties.

6. Ga zwemmen!
Het omkleden is altijd mijn minst favoriete gedeelte (met je winterse kleding je omkleden in veel te kleine hokjes waar het veel te benauwd is), maar als je dat hebt overleefd kan je optimaal genieten. Lekker dobberen in het warme water en even helemaal tot rust komen. Wil je echt een zomers gevoel krijgen? Bestel dan een ijsje 😉

7. Geniet van de natuur
In de winter zit ik altijd onwijs veel binnen, zoals ik eerder al noemde ik ben echt een koukleum en zit dan ook het liefst de hele winter voor de open haard. Zodra de eerste zonnestralen beginnen te schijnen ben ik dan ook graag buiten. Ga een stuk wandelen of pak de fiets in plaats van de bus en geniet vooral van het buiten zijn.

8. Gebruik zomerse geuren onder de douche en in je huis, of nouja eigenlijk overal
Je hebt vast wel een geur die je aan de zomer doet denken, bij mij is dat bijvoorbeeld Karma van Rituals. Zodra ik dit ruik krijg ik zin in de zomer en waan ik mij even in de tropen of op de Antillen. Hééérlijk. Gebruik zomerse doucheproducten, draag je lievelingsparfum of gebruik een huisspray om het huis fris en zomers te laten ruiken.

9. Nog één voor de dames: maak je lijf zomerklaar
In de winter verwaarloos ik mijn lijf nog weleens. Na het douchen schiet ik bijvoorbeeld zo snel mogelijk in mijn kleren om maar geen kou te hoeven lijden. Las een spa-dagje in voor jezelf en geef je lijf een onderhoudsbeurt. Uitgebreid douchen, haarmaskers, gezichtmaskers, scrubben, insmeren, nagels lakken, etc. Tip: nodig vriendinnen uit, gegarandeerd plezier!

10. Plaats bloemen in je huis of op je kamer
Het maakt je huis gelijk een stuk kleurrijker en gezelliger en het ruikt nog lekker ook. Geen zin om elke week te investeren in een vers bosje bloemen? Mijn zus maakt prachtige boeketten gemaakt van crepepapier en lééúk dat ik het vind! Op haar Instagram-account vind je meer van dit soort creaties.

Ik ben erg benieuwd naar wat jou een zomers gevoel geeft, laat je het mij weten in de comments?

Liefs,
Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *