Vorige week liet ik mijn haar knippen bij The Hair Garden in Zwolle. Een unieke salon in die rekening houdt met het milieu. Dat is dan ook gelijk waarom ik er een afspraak maakte. Zelf probeer ik mijn plasticverbruik te verminderen en ik vond het erg tof dat deze salon ook rekening houdt met dit soort dingen. Je kan je haar er laten knippen, eventueel daarna laten wassen met een treatment en naast knippen kan je je haar er ook laten kleuren en highlights of bayalage zetten. De eigenaresse van The Hair Garden is Sabrina, een hele lieve dame waarmee ik van begin tot eind gezellig heb gekletst.

Duurzame salon

Een duurzame salon begint eigenlijk al bij de bank en energiemaatschappij waarmee je verbonden bent en daar is bij The Hair Garden al goed rekening mee gehouden. Zo zit ze bij Triodos Bank en gebruikt ze in haar salon duurzame energie uit Zwolle via VandeBron. Het meubilair is zo goed als tweedehands en ze heeft geen wasmachine of droger. Dit komt doordat ze iedereen droog knipt en daarna kan je kiezen of je je haar wel of niet wilt laten wassen inclusief een treatment. Als je ervoor kiest om het wel te laten wassen, dan gebruikt ze speciale handdoeken van gerecycled papier.

Dan nog even over de producten die gebruikt worden. Sabrina werkt samen met Oway, wat staat voor Organic Way. De producten zitten voornamelijk in glas of aluminium tubes die recycled kunnen worden. Is je shampoo op? Dan kan je naar de salon gaan om deze opnieuw te laten vullen. Hoe tof is dat!

The Hair Garden
Van dit…
The Hair Garden
… Naar dit!

Mijn ervaring

Toen ik een afspraak maakte kon ik kiezen tussen mijn haar droog laten knippen, of droog laten knippen en daarna wassen + een treatment. Ik koos voor droog knippen + het wassen en de treatment, omdat ik op een dag zou gaan dat mijn haar toch al gewassen zou moeten worden. Dat werd voor mij gelijk even een dilemma. Ga ik het van tevoren nog extra wassen of doe ik dat juist niet? Is mijn haar dan wel schoon genoeg om te knippen? Ik keek ’s ochtends in de spiegel en besloot dat het wel kon. Mijn haar was ik om de dag en doe er eigenlijk nooit iets van haarlak, wax of gel in.

Sabrina ontving mij vriendelijk en ik nam plaats. Ze begon met het kijken naar mijn haar. Waar zit de scheiding, hoe valt mijn haar, hoe ziet het er uit? En dat vond ik gelijk het grootste pluspunt. Bij sommige kappers wordt je gelijk gewassen en kijken ze helemaal niet naar hoe je je haar zelf draagt en hoe het er op dat moment uit ziet, terwijl dat naar mijn idee best wel belangrijk is voor hoe het geknipt gaat worden. Zodra ik Sabrina heb uitgelegd wat ik wil, geeft ze nog een aantal suggesties en na goed overleg begint ze met het knippen van mijn haar.

Resultaat

Na het knippen waste ze mijn haar en en kreeg ik een haarmasker. Toen het masker werd uitgespoeld föhnde ze mijn haar en bracht ze het in model. Ondertussen kletsen we wat af over de uitgestelde opening (i.v.m. corona) en over duurzaamheid. Ik vind het ontzettend tof dat Sabrina zo haar best heeft gedaan om rekening te houden met het milieu en ze pakt het op een hele leuke manier op. Mijn haar zit prachtig in model en ik ben heel erg tevreden. Er is een enorm stuk vanaf en mijn haar ziet er weer gezond en mooi uit. Het voelt even alsof ik naar iemand anders in de spiegel kijk.

Mijn haar zal ik voortaan aan Sabrina toevertrouwen! Wil je ook een afspraak maken? Ga dan naar de website van The Hair Garden of volg @thehairgarden op Instagram.

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *