Je kan mij echt blij maken met een kom soep. Zeker op verjaardagen of als we met veel mensen eten vind ik het een uitkomst. Het is super simpel en erg lekker. Zeker met een stokbroodje erbij en wat smeerseltjes. Toch is soep niet voor iedereen voldoende als avondmaaltijd. Daarom maakte ik op mijn verjaardag deze Thaise kokossoep met pandanrijst en kip, zodat het voldoende zou vullen en niemand met knaag in de maag naar huis ging.
Ingrediënten voor 1,5 liter soep Thaise kokossoep:
- 4 stengels sereh
- 6 bosuitjes
- 300 gram champignons
- 100 gram taugé
- 1 liter kippenbouillon (tablet)
- 2 theelepels groene currypasta
- 2 kipfilets
- 4 takjes basilicum
- 400 ml kokosmelk
- 300 gram pandanrijst
- Schenk 1 liter water in een pan en zet op het vuur met 2 bouillonblokjes (kip) en 2 theelepels currypasta. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
- Snijd ondertussen de sereh in grove stukken, de bosui in ringetjes, de champignon in plakjes en was de taugé.
- Doe de gesneden groenten bij de bouillon in en laat nogmaals 5 minuten koken.
- Doe ook de bosui, kip en champignon door de soep en laat 5 minuten koken. Ik laat soep het liefst een nacht trekken zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zet dan het vuur nu uit en ga morgen verder. Laat het bij het opwarmen niet meer koken. Geen tijd? Ga dan verder met de rest van het recept.
- Vis de sereh uit de soep, deze heb je niet meer nodig. Breng de soep (mits nodig) op smaak en zet op zacht vuur.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en schep een bergje rijst in elke soepkom. Doe er vervolgens wat basilicum overheen en zet op tafel. Schep aan tafel de soep erbij voor een ‘wow’effect 😉
Zoals ik net noemde laat ik de thaise kokossoep (en eigenlijk de meeste soepen) het liefst een nachtje staan, dan is ‘ie namelijk het allerlekkerst! Dit is weer net iets anders dan een standaard tomaten-, kippen-of groentesoep! Wat is jouw favoriete soep?
Liefs,
Suus
[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]
Pingback: Tips om de zomer in je bol te krijgen - Suus van der Veer