Één ding is zeker. Thailand is geweldig. We hebben zo onwijs veel gezien, gedaan en meegemaakt. Als je me volgt op social media heb je me heel veel zien lachen deze vakantie, niet gewoon een glimlach, maar een mega big smile van oor tot oor. We hebben enorm toffe dingen gedaan en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Ik denk dat het grotendeels komt door het Boeddhisme, het staatsgeloof in Thailand. Deugden als geven, geduld, vriendelijkheid en wijsheid worden vanaf jongs af aan aangeleerd en dat merk je aan alles. Bijvoorbeeld als ze je begroeten, zullen ze dit met een Wai doen, ze doen hun handen plat tegen elkaar, brengen deze richting de borst en buigen hun hoofd. Het betekent dat je een ander respecteert en zo voelt het ook echt. Overal waar we kwamen voelden we ons ontzettend welkom en werden we vriendelijk behandeld. Desinteresse en chagrijnig personeel ben ik nauwelijks tegengekomen. (Behalve als ze zitten te wachten op gasten of klanten, dan zitten ze gerust aan een tafel in het restaurant of op de grond met hun telefoon, haha!).

Klik op de naam van de stad om het reisverslag te lezen met wat we hier precies hebben gezien en gedaan.

We begonnen in Bangkok, om vervolgens naar het noorden te gaan voor de cultuur, in de stad Chiang Mai. Daarna vertrokken we naar het zuidwesten en bezochten we Krabi, het ultieme uitgangspunt als je naar de eilanden wilt, wij hebben hier Koh Phi Phi bezocht en zijn daarna vanwege het weer, dat in het regenseizoen beter is aan de oostkust, naar Koh Samui vertrokken. Vanaf daar vlogen we via Bangkok naar huis en daar kwam een eind aan onze prachtige vakantie.

Even terug naar het begin, de reden waarom ik zo onwijs gelukkig ben. Aan het eind van de vakantie kwam ik de volgende quote tegen op de menukaart:

Happiness is an attitude. We either make ourselves miserable, or happy and strong. It’s your choice.

Dit is de reden dat ik zoveel heb gelachen en genoten. Vanaf het moment dat we vertrokken besloot ik met volle teugen van deze vakantie te gaan genieten. Het was onwijs spannend om naar een land te gaan waar alles compleet anders is, maar ook ontzettend bijzonder. Elke ochtend besefte ik me weer hoe mooi het leven is en hoe vaak ik dat eigenlijk vergeet. Nu hoor ik je denken “ja duh, logisch als je wakker wordt met mooi weer in een prachtig resort, terwijl je vakantie hebt”. En dat is natuurlijk ook zo, maar er zaten genoeg dagen tussen dat het minder mooi weer was, het buiten stormde en we niks te doen hadden. Ook op die dagen besloten we er het beste van te maken, dus hoppa die regenponcho aan en een flinke wandeling maken. Want het is zonde om binnen te gaan zitten mokken toch? Iets wat ik waarschijnlijk in Nederland wel had gedaan en dat liet me beseffen dat het eigenlijk onzin is dat we onszelf zo door externe factoren (negatief) laten beïnvloeden. We hebben het ten slotte ook op regenachtige dagen enorm naar onze zin gehad. Ik wilde gewoon van deze vakantie genieten, ongeacht wat er verder zou gebeuren. En zo gezegd, zo gedaan. Ik besloot om gelukkig en blij t zijn door te genieten van alles om mij heen.

Genietmomentjes ontstonden uit grote dingen, maar ook uit kleine dingen. Van met mijn blote voeten in het zand lopen tot het knuffelen met een reusachtige olifant. Juist doordat ik in een andere omgeving was realiseerde ik me hoe fijn ik het in Nederland heb. Ik had veel tijd om na te denken over hoe ik momenteel in het leven sta en besefte dat ik het onwijs goed heb.

You decide your vibe.

Jij besluit hoe je je voelt en niemand anders. Snak je naar geluk? Naar een blije bui of een lach op je gezicht? Geniet dan van alles wat er om je heen gebeurt. Open je ogen en zie de wereld mooi zijn.

I wonder if you see the beauty of this world as much as I do.

Ik zie een prachtige wereld om mij heen, met prachtige mensen, ik voel me gelukkig en ik doe mijn best om dit gevoel vast te houden. Om blij te zijn met alles wat ik heb en te genieten van wat het leven te bieden heeft. Ik weet dat het leven niet perfect is, dat er vervelende dingen gebeuren en je niet altijd alles kan hebben, maar dat betekent niet dat het mijn geluk hoeft te beïnvloeden. Met een beetje geluk werkt het aanstekelijk en worden de mensen om mij heen ook weer een stuk blijer ;-). Zou mooi zijn toch, als we allemaal wat vriendelijker zouden zijn voor elkaar?

Bijzonder wat zo’n andere cultuur met je doet, haha! 😉

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *