Zo aan het einde van het jaar komt er bij mij altijd een moment dat ik terugblik naar het afgelopen jaar. Mede dankzij mijn vader die traditiegetrouw op oudjaarsdag aan ons vraagt om een hoogtepunt en een dieptepunt te benoemen van het verstreken jaar. Zuchtend en puffend schud iedereen weer wat herinneringen uit z’n mouw en mijn vader sluit af met een, zoals altijd, buitengewoon ontroerende speech (die altijd net even iets te lang duurt).

Het heeft eigenlijk wel wat, zo’n terugblik. Een samenvatting van de herinneringen in dat jaar die je altijd bij zullen blijven. Kijken jullie mee met mijn jaar?

Vakantie Egypte

Na een drukke stageperiode ging ik voor de tweede keer op intercontinentale vakantie, jaja. Het werd Noord-Afrika, een groot resort aan de kust van de Rode Zee in Hurghada, Egypte. Voor het eerst een all inclusive vakantie en 2 weken lang helemaal niks doen. Terwijl het in Nederland vroor en het openbaar vervoer helemaal ontregeld was, klaagde ik over de zon die te fel in mijn ogen scheen. Ik heb hier twee weken lang mogen bijkomen van alle drukte, genieten!

Start Suusvanderveer.nl

In april begon ik mijn blog, gedreven door mijn passie voor de horeca. Inmiddels zijn we een aantal maanden en meer dan 80(!) artikelen verder. Ondanks dat ik er niet veel tijd in kan steken geniet ik van elk moment dat ik eraan kan werken. Ik hoop in 2018 nog verder te groeien, de kwaliteit op te schalen en betere content te kunnen creëeren. Blijven jullie me volgen?

Mijn allereerste sterrendiner

Een van de eerste artikelen die ik online zette was mijn ervaring bij De Basiliek* in Harderwijk. Je kan het hier teruglezen. In 2018 wil ik zeker weten opnieuw naar een sterrenrestaurant, iemand nog aanraders?

Afstuderen en een fulltime baan

Het ging niet altijd van een leien dakje, het kostte me veel moeite en energie, maar uiteindelijk stond ik er dan toch! Vol trots mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Inmiddels was ik ook aangenomen als trainee en zal in januari met de 2e fase van mijn traineeship starten. Zo onwijs dankbaar met mijn topbaan, dat ik elke dag als een blij ei op werk kan verschijnen.

Niet alleen maar hoogtepunten..

En ja, het was niet alleen maar rozengeur en maneschijn, ik heb namelijk ook moeilijke momenten gehad afgelopen jaar. Ik ben dit jaar namelijk samen met mijn vriend ingegaan en zal het alleen afsluiten. Een té persoonlijk stuk om over te schrijven, maar dat betekend niet dat het niet heeft plaatsgevonden. Daarnaast struggle ik nog steeds met gezond eten en sporten, ik ben nog niet waar ik wil zijn. Tijdens de feestdagen laten we dat hele dieetgebeuren maar even links liggen, ik wil namelijk ook ongestoord kunnen genieten, maar in januari gaan we nog even strijden! Meer lezen over mijn dieetleed doe je hier, hier èn hier.

Ook deze momenten moeten gedeeld worden, vind ik. Zoals dat ook bij ons gebeurt aan de eettafel tijdens het laatste diner van het jaar. We delen prachtige momenten en gebeurtenissen, lachen samen om alles wat we mee hebben mogen maken, maar huilen ook samen als we iets moeilijks hebben moeten doorstaan. We sluiten het jaar samen af en proosten op een prachtig nieuw jaar ( met nieuw haar, ha!)

2018 staat voor mij in het teken van mijn carriere. Werken en groeien op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Ik hoop op mezelf te gaan wonen en meer tijd te kunnen maken voor mijn blog. Ik wil tijd doorbrengen met mijn lieve vrienden, een mooie vakantie boeken en genieten van het samenzijn met mijn familie.

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk.

Ik wil dankbaar zijn voor de kansen die ik heb gekregen en met beide handen heb gegrepen. Dankbaar voor de prachtige mensen die ik om mij heen heb, zowel vrienden als familie en ik wil genieten van de kleine dingen in het leven. Meer lachen, dichtbij mijzelf blijven en doen waar ik gelukkig van wordt. Dat zijn mijn goede voornemens. Oh en ik moet toch nog even die 60 kilo aantikken op de weegschaal. Laten we dat dan ook maar als een goed voornemen bestempelen.

Wat zijn jouw hoogtepunten en dieptepunten van 2017? En heb je nog doelen die je wilt behalen in 2018? Ik wens jullie allemaal een prachtig nieuw jaar toe, met veel liefde, geluk en oneindige mogelijkheden ❤️

Liefs,

Suus

2 Comments

 1. Ellen 30 december 2017 at 22:07

  Lieve Suus,
  Graag wil ik jou, zo aan het eind van dit jaar 2017, een compliment geven voor je blogs!
  Ik vind ze vaak erg vermakelijk, prachtige foto’s en zo mooi omschreven dat ik me er een levendige voorstelling van kan maken. Ik zou dus zeggen: ga zo door in 2018!

  Liefs,
  Ellen

  Reply
  1. suusvanderveer 31 december 2017 at 06:07

   Lieve Ellen,

   Bedankt voor je mooie compliment.
   Ik hoop in 2018 nog veel meer te kunnen schrijven❤️

   Fijne jaarwisseling gewenst!

   Liefs,

   Suus

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *