Ik ben fan van die kant en klare bakjes met smeerseltjes. Ik weet dat het super ongezond is en dat ik de bakjes puur uit gemakzucht koop. Toch besloot ik mijzelf er aan te wagen en ging op onderzoek uit. Ik had al eens  tonijnsalade gemaakt, dus deze keer besloot ik de Surinaamse eiersalade zelf te maken. Het kost niet eens heel veel moeite en het is nog een stuk lekkerder ook (en vooruit, ietsje gezonder).

Ingrediënten voor de Surinaamse eiersalade:
  • 6 eieren
  • 2 sjalotjes (of 1 ui)
  • teentje knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 6 stengels bladselderij (deze kan je vinden tussen de verse kruiden)
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels volle melk
  • 3 eetlepels kerriepoeder, geroosterd
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Kook de eieren 7 minuten en spoel af met koud water en laat ze afkoelen.
  2. Snipper ondertussen de sjalotjes of ui en pers de knoflook. Je kan alles in 1 grote bak doen, want je gaat het straks allemaal door elkaar mengen.
  3. Snijd de peper in kleine stukjes tot fijne blokjes. De bladselderij wordt ook fijngehakt.
  4. Pel de eieren, snijd in kleine blokjes (of verkruimel) en doe dit bij de rest van de ingrediënten
  5. Roer alles door elkaar en voeg de mayonaise en melk toe. Is het mengsel wat te dun? Voeg dan nog wat mayonaise toe. Als het te dik is doe je er nog een scheutje melk bij.
  6. Rooster de paprikapoeder in een klein (steel)pannetje zodat de smaken loskomen. Voeg deze daarna toe aan de Surinaamse eiersalade samen met de paprikapoeder.
  7. Naar smaak kan je nog peper en zout toevoegen.

Heb jij wel eens Surinaamse eiersalade gemaakt? Ik denk dat ik het vaker ga doen, zeker als je gasten hebt is het leuk om eens wat anders neer te zetten dan bakjes Johma. Ik weet zeker dat je complimenten gaat ontvangen over het feit dat je het zelf hebt gemaakt 😉

Liefs,

Suus

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *