Afgelopen weekend was één van de eerste weekenden in een hele lange tijd dat ik helemaal niks gepland had staan. Geen werk, geen festivals, geen andere feestjes en geen dagjes weg. Heerlijk, een weekend thuis! Ik zou eigenlijk uit eten met mijn vriend, maar we hadden beiden niet zo’n zin om veel geld uit te geven en dus besloot ik een chique diner voor twee te maken. Surf en turf is zo’n gerecht dat ik eigenlijk alleen eet als ik uit eten ga en vond het daarom de ideale keuze. Ik serveerde een entrecote met garnalen in knoflooksaus, daarbij kwam een portie rösti en groene asperges, jummie! Een boel geld bespaard en heerlijk gegeten. 🙂

Wij kozen overigens voor vlees en garnalen uit de supermarkt, maar het liefst haal ik deze van de markt of bij de visboer en slager. De kwaliteit van deze producten is dan vaak beter. Sterker nog: grote kans dat de entrecote niet eens bestaat uit 1 stuk vlees, maar uit allerlei stukjes restvlees. Deze worden als het ware aan elkaar gelijmd. En denk je nou huh!? Hoe zit dat dan? Bekijk dan deze video van de Keuringsdienst van Waarde.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 entrecotes
 • 200 gram grote garnalen
 • 2 eetlepels crème fraîche
 • scheut kookroom
 • scheut witte wijn
 • 2 teentjes knoflook
 • 350 gram groene asperges
 • 400 gram rösti
 • peper en zout
 • verse peterselie

Bereidingswijze:

Lees eerst het recept goed door voordat je aan de slag gaat, timing is alles bij dit recept!

 1. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Het liefst gebruik ik een speciale aspergepan die extra lang is en waar een mandje in zit, zodat je de pan niet hoeft af te gieten, maar alleen het mandje eruit kan tillen. Een gewone pan werkt ook gewoon.
 2. Bak de rösti volgens de gebruiksaanwijzing die op de verpakking staat, ik deed ze iets langer dan 10 minuten in de airfryer op 200 graden.
 3. Ondertussen was je de asperges en snijd je ongeveer 2 cm van de onderkant af. De groene asperges eet je met schil en al, dat scheelt weer schillen. 😉
 4. Leg de entrecotes op een snijplank en kruid deze met peper en zout, wrijf het er een beetje in en bestrooi beide kanten. Zet daarna een koekenpan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Test of de pan heet genoeg is door er wat drupjes water op te gooien, deze gaan sissen en verdampen als het goed is vrijwel gelijk.
 5. Doe de groene asperges in het kokende water. Wacht tot het water weer kookt en zet de timer vanaf dat moment op 4-5 minuten (afhankelijk van de dikte van je asperges)
 6. Bak de entrecotes 2 minuten aan beide zijden voor medium/rare. Leg ze daarna heel even op een bord om te rusten.
 7. Zet de pan terug op het vuur, het sap wat uit het vlees komt gebruik je voor de roomsaus. Pers 2 teentjes knoflook en fruit deze heel even in dezelfde pan, bak de garnalen vervolgens 2-3 minuten en doe er dan een scheut witte wijn en koksroom bij. Doe er ook wat peterselie doorheen. Als laatst kan je nog wat crème fraîche toevoegen om de saus wat steviger te maken. Het is lastig om hiervan exacte hoeveelheden te noteren, omdat ik vaak maar wat doe tot ik het lekker vind. Experimenteer dus en kijk naar de dikte, is het te dik? Voeg dan wat extra kookroom toe. Is het te dun? Voeg dan wat extra crème fraîche toe.
 8. Haal de rösti uit de oven en verdeel over de borden, evenals de asperge en de entrecotes. Giet vervolgens de helft van de garnalen en de saus over de ene entrecote, en de andere helft over de andere. Garneer met wat verse peterselie en geniet!!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *