Een koude soep is al anders dan anders, maar een soep van meloen? Het kan! En het is nog extreem lekker ook. Was jij al fan van gazpacho? Dan moet je deze fruitige variant écht uitproberen. Ideaal als dessert bij een barbecue, etentje of gewoon om het ultieme zomergevoel te creëren. Het is makkelijk om te maken en ik weet zeker dat als jij deze soep aan je gasten voorschotelt, dat ze dan erg verrast zullen zijn! Waar wacht je nog op?
Ingrediënten voor 4 personen:
- een middelgrote rijpe meloen
- 2 eetlepels honing
- 3 eetlepels sinaasappellikeur (of limoncello)
- sap van een halve limoen
- 100 ml prosecco
- 125 gram frambozen (ter garnering)
Bereidingswijze
Snijd de schil van de meloen en snijd de meloen in stukken. Pureer deze samen met 2 eetlepels honing en 3 eetlepels likeur en het limoensap, dit kan je ook in de blender doen. Schep de meloen in een glas of kommetje en giet er vlak voor serveren 25 ml prosecco toe. Voeg vervolgens de framboosjes toe aan de soep. Klaar is kees!
Naar smaak kan je altijd meer prosecco, limoensap of juist wat honing toevoegen! Ik vind de soep het lekkerst als ‘ie op kamertemperatuur is, maar sommigen hebben het liever ijskoud uit de koelkast. Experimenteer met verschillende soorten meloen. Een galiameloen geeft namelijk weer een andere kleur en smaak als een honingmeloen bijvoorbeeld.
Super makkelijk toch? Als je de prosecco vervangt door Spa citroen, of bruiswater is dit recept ook geschikt voor kinderen of mensen die liever geen alcohol drinken. Zorg er in ieder geval voor dat er bubbels in zitten, daardoor krijgt de soep de juiste structuur en een fijn schuimlaagje. Heb jij wel eens een fruitig soepje gemaakt als nagerecht? En wat is jouw favoriete dessert in de zomer? Ik geniet altijd van al het verse fruit dat zomers verkrijgbaar is, zal het nog gaan missen in de winter..
Liefs,
Suus