We mogen al bijna weer losgaan met de oranje gekte en rood-wit-blauwe outfits. Lunchen met tompoucen en vroeg in de middag al aan het oranjebitter, op deze dag kan het allemaal! Maar, waar kan je nog meer van smullen op deze feestdag?

Oranjekoek
Mijn oom is bakker en met familiedagen, verjaardagen of andere gelegenheden komt er vaak een stukje Friese oranjekoek op tafel. Het gekke is dat het glazuur eigenlijk roze is, maar speciaal voor Koningsdag wordt de oranjekoek ook echt oranje. Vanwaar dan de naam oranjekoek? Dat komt door de gekonfijte sinaasappelschil die door het beslag wordt gemengd.

Paprika-pompoensoep
Met een Koningsdag voor de boeg die kouder is dan kerst is dit een goede maaltijd om mee op te warmen. Door een combinatie van rode paprika, witte room en oranje pompoen krijgt de soep een mooi oranje kleurtje.

Poffertjes
Lekker hollands, maak een stapel met slagroom en aardbeien ertussen, satéprikker erin en serveer op een blauw bordje. Oud-hollandse poffertjes in rood-wit-blauwe stijl.

Aperol Spritz
Ter vervanging van het oranjebitter kan je natuurlijk ook een lekkere spritz maken.

Donuts
Maar dan wél met oranje glazuur en rood-wit-blauwe spikkels.

Carrotcake
Of je voor de gezonde versie gaat of niet; oranje is die zeker. Heerlijk met wat noten en rozijnen erin.

Zoete aardappelfriet
In plaats van normale friet bij het avondeten gooi je wat zoete aardappelfriet in de frituur. Zo simpel is het! Je kan er natuurlijk ook chips van maken en als snack eten.

Tarte tartin met mango
Door het gekarameliseerde laagje kleurt de mango oranje.

Hartige worteltaart 
Niet te verwarren met de carrotcake, dit is namelijk een (vegetarisch) hoofdgerecht! Klik hier voor het recept.

En voor alle fitgirls en strong men onder ons: Met een sinaasappel of mandarijn doe je ook mee met de oranje gekte 😉

Wat eten jullie meestal op deze feestdag?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *