Taco’s met gehakt is iets wat ik zó vaak heb gegeten de afgelopen tijd, weliswaar verschillende varianten, maar toch nagenoeg hetzelfde. En het blijft lekker. Als ik iets snel op tafel wil zetten zonder al te veel gedoe, dan maak ik dit. Een heerlijk gehaktmengsel met onder andere paprika en maïs, samen met taco’s en guacamole. Maar ik at het ook weleens met bruine bonen erdoor, tomatensaus en dan nacho’s met kaas eroverheen als ovenschotel. Of gewoon als nacho schotel met het alleen de gehakt en paprika ertussen. Zoals ik al zei, genoeg om mee te variëren dus.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 12 taco schelpen
- 400 gram gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 tomaten
- 2 paprika’s
- Klein blikje maïs
- Halve krop ijsbergsla
- Gehaktkruiden
- Blikje tomatenpuree
Lekker voor erbij:
- Eigengemaakte guacamole
- Crème fraîche
- Salsa dip
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Deze gebruik je om de taco’s te verwarmen.
- Verhit een pan met olie op het vuur. Snipper de ui en pers de knoflook, gooi deze in de pan en bak tot de ui glazig wordt. Voeg daarna het vlees eraan toe. Kruid dit met gehaktkruiden.
- Snij de tomaat en de paprika’s en laat het blikje maïs uitlekken. Voeg deze ingrediënten ook toe aan het gehakt. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Snij de sla en maak eventueel de guacamole, een bakje met crème fraîche en salsa dip. Zet dit samen met de sla op tafel.
- Verwarm de taco’s ongeveer 5 minuten in de oven.
- Zet de pan en de taco’s ook op tafel en iedereen kan zijn eigen taco bouwen, yehes!
Wees ook niet bang om te variëren met dit recept. Voeg bonen aan het recept toe, of maak er een complete salade naast, vervang de taco’s voor nacho’s en gebruik de kruiden die jij lekker vindt etc.
Veel succes en eet smakelijk!
Liefs,
Suus