Via LINDA.LAB kreeg ik vorige week een pakketje opgestuurd. Hierin zat een pakket met 4 flesjes Mokaï  cult cider, om te testen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Mokaï cult cider komt uit Scandinavië overgewaaid en is in 4 jaar tijd de bekendste cider in Denemarken geworden en dat belooft wat, of niet? Deze drank drink je ijskoud, met lekker veel ijsblokjes. Ideaal bij warm weer om het hoofd koel te houden 😉

Cider wordt normaliter van appels gemaakt en heeft een lichte bubbel. Er zijn hier inmiddels enorm veel variaties op en je komt het in vele soorten, maten, kleuren en smaken tegen. Cider werd vooral gedronken in het Verenigd Koninkrijk, maar je komt het steeds vaker tegen in de Nederlandse winkels. Een van de bekendste merken in Nederland is Jillz, een echt vrouwendrankje.

Allereerst de verpakking, die ziet er hip en fancy uit, maar vooral erg vrouwelijk. Het is origineel om op tafel te zetten tijdens een girls night of bij de barbecue. De flesjes zijn per 4 verpakt. Op het karton staat: Heavenly cider with a taste of elderflower, ik ben benieuwd.

Ik vind cider erg lekker en met vlierbloesem maak je mij ook gelukkig, dus ik was onwijs nieuwsgierig naar een combinatie van beiden. De geur was erg zoet, maar ook verfrissend. Het was erg zonnig en aan het eind van de dag kon ik wel wat verfrissing gebruiken, tijd om te testen!

De eerste slok was erg verrassend, het was iets zoeter dan ik had verwacht. Toch zorgt de vlierbloesem voor een heerlijke verfrissing. Ook proefde het erg naar peer, een fruitige cider, zoals het hoort! Door het suikergehalte vond ik het ook erg vergelijkbaar met Jillz, Canei of Hugo. Als je van deze zoete drankjes houdt, zit je met Mokaï goed!

Ik ben ook dol op deze mooie flesjes, het is weer eens wat anders dan een fles met een ‘normaal’ etiket. Zijn er meer mensen die Mokaï al wel eens geproefd hebben? Ik ben heel erg benieuwd naar wat jullie ervan vonden! Ken jij nog een cider die ik zeker eens moet proeven? Laat dan een berichtje achter in de reacties!

Liefs,

Suus

2 Comments

 1. Jolanda 17 augustus 2017 at 08:14

  Ik heb het pakket ook ontvangen. Vond het mierzoet, ik moest er enorm van boeren (sorry hoor). Gelijk door de gootsteen gegoten.

  Reply
  1. suusvanderveer 17 augustus 2017 at 09:27

   Ja helaas, echt jammer!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *