Via instagram zag ik deze bijzondere lolly’s voorbij komen en ik besloot er een aantal te bestellen om te reviewen. Door Pinksteren kwam de bestelling iets later binnen dan normaal, maar ik kon er prima op wachten.

Wat mij gelijk opviel was de handgeschreven envelop, welk bedrijf doet dat nu nog? Superleuk en erg persoonlijk. Ook de verpakking deed mij verrassen. Een envelop, bubbeltjesplastic, zwart papier én een leuke ansichtkaart erbij! De lolly’s zijn redelijk breekbaar, maar alles was nog heel bij ontvangst (mag ook wel met al dat plastic eromheen, haha!)

Hoe leuk is deze ansichtkaart!
Met zon verpakking kan je het ook prima cadeau geven!

Ik had deze lolly’s besteld terwijl ik nog steeds op dieet ben (oeps!). Gelukkig zitten er maar ongeveer 50 kcal in een lolly en is het perfect tegen lekkere trek! Je kan ze per stuk bestellen, per 8 of per ton. Het liefst had ik gelijk een tonnetje lolly’s gekocht, maar dat leek me toch niet heel verstandig. Bescheiden als ik was, koos ik voor een doos met 8 stuks.

De lolly’s zijn handgemaakt en de producten met zorg geselecteerd. Chef Pops gaat voor eerlijke producten en een duurzame teelt. De lolly’s waren iets kleiner dan ik had verwacht, maar de smaak maakt het helemaal goed. Er zijn vier soorten verkrijgbaar en natuurlijk heb ik ze alle vier geproefd (vervelend klusje zeg, #not). De stokjes zijn van bamboe, en de lolly’s waren een stuk harder dan ik had gedacht. Best fijn, want dan smelten ze ook niet zo snel! Je kan er zeker 10-15 minuten mee doen. Een nadeel vond ik de vorm, ze zijn plat en hierdoor hebben ze een vervelend randje dat niet fijn aanvoelt in je mond. Dat was dan ook echt de enige verbetering die ik zou kunnen noemen, bolvormige lolly’s zijn toch het prettigst!

Ik zie nu pas dat de 2e van linksboven per ongeluk verkeerd gestickerd is, dit is de salty caramel en niet de arabica coffee!

True Vanilla
Dit is de eerste lolly die ik heb geproefd en leek mij ook de minst spannende. De vanille proef je erg goed terug in de lolly en is zeker een aanrader als je niet van enorm uitgesproken smaken houdt! Het deed mij ook denken aan gecondenseerde melk, vanwege de zoete smaak.

Salty caramel
Karamel is echt mijn lievelingssmaak, maar met gezouten karamel maak je mij hélemáál gelukkig! Ik had dan ook hoge verwachtingen van deze smaak. Helaas was mijn eerste lolly nogal een tegenvaller, de karamel was goed en sterk van smaak, zelfs een filmend mondgevoel, maar helaas proefde ik niet echt een zoute smaak. Ik had maar één grove korrel zout in de lolly zitten, waar ik dan ineens weer heel veel zout proefde. Ik besloot gelijk de ander ook te proeven en deze was veel beter! Waarschijnlijk had ik er een pechvogeltje tussen zitten die niet helemaal goed gelukt was. Maar ach, ze zijn dan ook handgemaakt, dan kan dat gebeuren toch? De tweede lolly proefde gelijk zout, maar ook zacht door de karamel. Dit was precies wat ik had verwacht bij deze smaak, ik was de eerste (mislukte) lolly alweer vergeten.

Real chocolate
Oh myyyy. Wat was dit een verrassing! Dit is precies zoals de naam het zegt: real chocolate. De smaak geeft je het idee dat je een stukje chocola in je mond hebt, maar dan zonder dat ie smelt, heerlijk!! Een goed alternatief als je enorm zin hebt in chocola, maar geen reep wilt opeten haha.

Arabica coffee
Ook deze smaak heeft mij weer positief verrast. Ik ben niet zo’n koffiedrinker en had deze smaak met opzet bewaard voor het laatst. Stiekem had ik namelijk niet zo’n zin om deze te proeven. Mijn nieuwsgierigheid won en wauw! Ondanks dat ik niet van koffie hou, ben ik wel erg fan van ijskoffie en dat was precies hoe dit smaakte. Het smaakt wel naar koffie, maar het is alles behalve bitter. Of je nou wel of niet van koffie houdt, deze ga je vast lekker vinden!

Voor iedereen die dat graag wilt weten heb ik de lijst met ingrediënten toegevoegd

Ik ben echt heel erg te spreken over deze lolly’s van Chef pops! Het zijn lolly’s bedoeld voor volwassenen, origineel en handig voor de lekkere trek. In het vervolg pak ik een lolly in plaats van een hele reep chocola, haha! De lolly’s zijn online te bestellen via chefpops.nl en je kan er ook voor kiezen om ze cadeau te geven. Dan worden ze verstuurd in een andere envelop, met een handgeschreven kaart erbij en heb je een origineel cadeau voor €11,95.  Per stuk kosten de lolly’s €1,25, per 8 kosten ze €10,95 en dan kan je kiezen voor een mix of 8 dezelfde smaken. Voor de grootverbruiker is er een grote ton verkrijgbaar met 48 stuks voor  €49. De verzendkosten bedragen overigens €1,95.

Het is niet super goedkoop, maar ik vind dat we best iets meer mogen betalen voor eerlijke en duurzame producten. Daarnaast zijn ze handgemaakt en origineel verpakt. Ook de smaak is echt heerlijk, snoepen voor volwassenen 2.0!

Heb jij ze al geproefd? Laat een berichtje achter in de reacties. Daarnaast ben ik erg benieuwd of jullie nog producten of ingrediënten kennen die ik zeker geproefd moet hebben, ik ben benieuwd!

Liefs,

Suus

1 Comment

  1. Pingback: Geproefd: Oud-Hollands snoep. – Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *