De eerste week hadden we prachtig weer, met hier en daar een dikke plensbui, maar meestal zaten we op dat moment net droog of konden we schuilen. We hadden dan ook enorm veel zin om naar het zuiden en de eilanden te gaan, zon, zee en strand. Wat wil een mens nog meer? We hadden onze tas weer ingepakt en vertrokken met de taxi en het vliegtuig naar Krabi. Een stad die bekend staat om haar feesten, maar ook een prima uitgangspunt is om de zuidoostelijke eilanden te verkennen. We komen aan bij een prachtig hotel inclusief een zwembad met uitzicht op zee. We dumpen onze spullen en maken gelijk een wandeling langs zee, richting de supermarkt. Overal zijn kleine eettentjes, het is nu nog rustig maar het lijkt erop alsof het er ’s avonds voller dan vol zit. We lopen over de boulevard weer terug en nemen een duik in het zwembad. Het is prima vertoeven hier.

De video van onze week in Krabi vind je hier.

We maken een globale planning voor de komende dagen en na een paar uur aan het zwembad gaan we weer op pad voor het avondeten. We lopen langs een Thais restaurant met uitzicht op zee en besluiten om hier wat te gaan eten. Het is de eerste keer dat we overduidelijk een verkeerde keus hebben gemaakt. De bediening spreekt nauwelijks Engels en begrijpt ons slecht. Er komt iemand aanlopen die onze bestelling wilt opnemen, maar nadat we hebben gezegd dat we er nog niet helemaal uit zijn, blijft ze gerust 10 minuten naast ons staan (als je je gasten ongemakkelijk wilt laten voelen is dit de perfecte manier). Het eten smaakt niet en mijn vlees is zo taai als rubber. De serveerster blijft gedurende de hele zit naast onze tafel staan en staart regelmatig naar een van ons. Irritanter dan dit kan haast niet. We eten snel zodat we hier zo snel mogelijk weg kunnen. Maar ook als we willen afrekenen worden we niet begrepen. Het is ontzettend vermoeiend dat we op welke manier dan ook niet begrepen worden. Pas als we met geld gaan zwaaien wordt er op gereageerd en komt ze na ruim een kwartier met de rekening aan. We rennen, uiteraard na betaling, nog net niet het restaurant uit. Later op de avond zoeken we een schattig strandbarretje op en terwijl we onze smoothie en ijskoffie drinken kijken we naar de ondergaande zon en genieten we van het geluid van de zee.

De volgende dag besluiten we om een nacht bij te boeken, dan hebben we namelijk een hele dag om compleet tot rust te komen, kunnen we kanoën en is er ook nog tijd om naar Railay beach te gaan, één van de mooiste stranden van Thailand. We besteden de hele ochtend aan het maken van de planning voor de komende week inclusief het boeken van alle vervoersmiddelen en verblijven. Het is de hele ochtend droog geweest, we gaan op zoek naar een plek om te lunchen en willen daarna lekker aan het zwembad liggen. Het centrum is 10-15 minuutjes lopen en het ziet er een stuk gezelliger uit dan het restaurant van gisteravond dat op 5 minuten loopafstand was. We halen een smoothie bij zo’n schattig barretje en jawel, dikke vette regendruppels dalen op ons neer. Gelukkig kunnen we ergens een beetje schuilen en nadat de regenbui is opgehouden lopen we door naar een Thais-Indiaas restaurant. We eten hier een prima middagmaaltijd en lopen daarna weer terug naar het hotel. Zodra het even droog is sprinten we naar het zwembad om een aantal baantjes te trekken, maar na een aantal minuten begint het weer te spetteren, en aangezien onze spullen en handdoeken niet op een droge plek kunnen liggen, moeten we naar binnen. De namiddag wordt gevuld met chillen op onze hotelkamer en een wandeling naar een willekeurig restaurant om te dineren.

De dagen die volgen blijven regenachtig. Even komen we in een sleur, we doen niets anders dan zoeken naar een plek om te eten en baantjes zwemmen in het zwembad, om vervolgens een sprint te trekken naar de kamer zodra de hemel weer openbreekt. Voor de dingen die we wilden doen moet het op z’n minst droog zijn. Het is zonde om onze vakantie te laten verpesten door het regenachtige weer, dus we besluiten om te stoppen met zeiken en actie te ondernemen. We trekken onze regenponcho aan, zetten een pet op en gaan hiken. We lopen over het strand, door een prachtig natuurpark, naar een ander strand. We zijn ruim twee uur onderweg, maar gelukkig werd het na een klein uur al droog. Het weer klaarde op en wij hadden er een flinke workout op zitten.

De volgende dag staat er een kanotour gepland. Ik zie er tegenop vanwege de regen, de dag ervoor werd het gecanceld vanwege onweersbuien, maar vandaag zou het wel doorgaan. We worden om de afgesproken tijd opgehaald en vertrekken naar de opstapplaats. Eenmaal aangekomen krijgen we een uitleg en stappen we in de kano’s, met regenponcho en al. We zijn nog geen kwartier onderweg en ik ben gelukkiger dan ooit. We varen door een of ander tropisch regenwoud en de regen maakt het nog idyllischer dan het is. Het ene moment varen we door schitterende wouden, mystiek alsof we op de set van pirates of de caribbean zijn beland en het andere moment varen we op de open zee. De temperatuur is dankzij de regen goed te verdragen, juist omdat we warm worden van het roeien koelt de regen heerlijk af.

De rest van onze dagen in Krabi wisselen zich af met regen en zonneschijn, tussen de buien door liggen we aan het zwembad en als het regent wandelen we veel terwijl we ons verstoppen onder een regenponcho of schuilen we bij een restaurantje. Het enige waar ik van baal is dat ik niet bruin kan worden, maar dat komt vast nog wel.. 😉

Liefs,

Suus

1 Comment

  1. Pingback: Thailand recaps en hoe ik zo ontzettend gelukkig ben geworden. -

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *