Afgelopen week deelde ik deel 1 van het reisverslag van Melt, maar omdat het nogal een lange blog werd heb ik hem even opgesplitst. In deze blog het tweede gedeelte van mijn reisverslag, enjoy! Liever een video bekijken? Klik dan hier voor de aftermovie.

1 jaar samen met mijn allerbeste maatje. Festivalgang 4life.

Zaterdag 20 juli

Deze dag was voor mij een beetje een dip-dag. Na twee dagen keihard feesten was ik helemaal kapot. Ik had geen zin om mijn tent uit te komen en had door de warmte al helemaal geen zin om het terrein over te sjouwen om in de rij te gaan staan voor de douches of wat te eten. Het werd dan ook een hele luie dag, waarop we niet veel gedaan hebben. Ik was 1 jaar samen met mijn vriend en daar hebben we vooral even bij stil gestaan. Z贸 toepasselijk dat het precies dit weekend was, omdat we allebei heel graag naar festivals gaan en dat eigenlijk het liefst samen doen. We hebben ’s middags toch wat rondgestruind over het terrein om lekker eten te halen en wat op te frissen.

Dikke storm op komst jongeh!

Tegen 20:00 uur ’s avonds kregen we te horen dat het festival tussen 22:00 en 00:00 uur zou sluiten in verband met een heftige storm. Iedereen kreeg via de app een alert met de waarschuwing om je tent goed vast te zetten en te vertrekken naar de auto’s om daar veilig te zijn tijdens het noodweer. Er zou een flinke onweersbui aankomen. Het begon al flink te waaien en er kwam een ontzettend dreigende lucht aan. Iemand zei nog ‘ah zal vast wel meevallen’ en nog geen twee seconden later kwam er een windvlaag waarna een aantal partytenten de lucht in vlogen, hahaha! Het werd steeds erger en de hele groep was bezig zijn of haar tentje vast te zetten met extra scheerlijnen. Er vloog van alles door de lucht, van partytenten tot luchtbedden en van afval tot kleding van de waslijn. Toen de hemel openbrak en de regen op ons neerstortte besloten we allemaal in onze tent te gaan zitten, naar de auto rennen had al geen zin meer en de helft van de tenten kon wel wat verzwaring gebruiken haha!! Na een uurtje was het ergste gedeelte voorbij en tegen 23:00 vertrok iedereen weer naar het festivalterrein. Daar begon alles weer alsof er niets gebeurt was.

Overigens is Melt echt ontzettend goed omgegaan met het dreigende noodweer. Iedereen die z’n tent was verloren kon een nieuwe tent krijgen en men kon slapen in de omgeving in sportzalen. Ook de informatievoorziening voor/tijdens de storm was erg goed. Daarnaast was de timetable in de app in no-time bijgewerkt, ze hadden het echt heel erg goed geregeld!

Favoriete stage – Melt stage

Toen we eenmaal op het festival waren, waren we er eigenlijk al vrij snel klaar mee. Ik denk dat we tussen 01:00 en 01:30 uur alweer richting de tent liepen. Onze benen waren vermoeid en we konden zelf de ogen ook nauwelijks openhouden. Ik vind het meestal moeilijk om zo’n beslissing te maken, want het liefst wil je niets missen van het festival, maar ik was z贸 ontzettend moe dat het mij allemaal even niks meer uitmaakte. Gelukkig heb ik geen artiesten gemist die ik per s茅 wilde zien, op een paar techno DJ’s na zoals Fjaak en Charlotte de Witte, maar die heb ik ook al weleens gezien, dus ja… Keuzes maken he 馃槈 Daarnaast zou ASAP Rocky eigenlijk optreden, maar daarvoor in de plaats kwam Stormzy, die een geweldige hiphopact heeft neergezet. Het was de enige act die ik wel gezien heb deze avond en alle energie die ik nog had kwam er hier uit want het was heel tof!

Zondag 21 juli

Zo’n prachtige zonsondergang! Heerlijk zo’n festival aan het meer.

Toen ik ’s ochtends wakker werd, was ik alleen maar blijer met mijn keuze om op tijd te gaan slapen. Ik werd uitgerust wakker en had zin om aan de dag te beginnen! We namen een duik in het meer en begonnen de dag zo fris en fruitig. Na lekker ontbijten en heel wat chillen maakten we ons klaar voor de laatste dag. Ik had eindelijk tijd en zin om helemaal uit te pakken betreft mijn outfit. Ik had glitters en plaktattoo’s mee en daar werd door iedereen gebruik van gemaakt. Iedereen deed z’n best om er leuk uit te zien en we vertrokken op tijd naar het festivalterrein.

Favoriete outje, heerlijk die cycle shorts!

Het begon met FKJ, deze man die maakt op het podium zijn eigen beats en het is ge-wel-dig om te zien. Hij begint met een klap, gooit er wat beatbox doorheen, speelt op de gitaar of op de piano en de beat wordt steeds completer. Vanaf het begin sta je te swingen en het wordt steeds beter en beter. Uiteindelijk speelde hij een set met Masego, die saxofoon speelt en zong hij er ook nog eens bij. Supergaaf om te zien dat iemand zoveel talent heeft en het hele publiek daarop uit z’n dak gaat. Vervolgens speelde Masego ook nog een hele set.

Gremmin beach stage

Daarna kwam Skepta op het hoofdpodium, die ook een hele have hiphopact heeft neergezet. De vibe was goed, zijn stem is heerlijk om naar te luisteren en we konden er lekker op dansen.

Die lichtshows waren ook echt supergaaf!

Bon Iver sloot af op het hoofdpodium en ik denk dat dit de meest indrukwekkende act is die ik heb gezien. Na het actieve optreden van Skepta begon het mij iets te sloom, maar nadat we even hadden gezeten en weer opstonden zat ik helemaal in dezelfde vibe. Ik luisterde naar de muziek en keek het publiek in. Daar zag ik een aantal mensen ontroerd naar het podium kijken en voor ik het wist begon ik ook met huilen en dat heeft zo ongeveer 20 minuten geduurd. Zijn stem was z贸 ontzettend mooi en zijn muziek kwam gewoon z贸 intens hard binnen. Tel daar nog eens bij op dat het de laatste avond was en dat de vriendengroep waarmee we gingen zo ontzettend fijne groep was. Ik heb echt een ontzettend mooi en bijzonder weekend gehad en op dat moment kwam alles gewoon even keihard binnen. Dit was typisch zo’n moment waarbij je alles in je probeert op te nemen zodat je het nooit meer vergeet.

Love the lights.

Toen het optreden voorbij was wilden we uiteraard nog lang niet naar huis. Gelukkig was daar de sleepless stage waar we het tot 8:00 uur ’s ochtends volhielden. Daarna pakten we onze tenten en reden we naar een airbnb een uurtje verderop. Daar konden we lekker tot rust komen en vanaf daar zijn we de volgende dag veilig en uitgerust naar huis gereden.

Dat was Melt 2019.

Allerblijste Suus. Ben echt zo rampzalig gelukkig op het moment. W谩t een weekend was dit. Alleen maar liefde.

Het allergaafste festival waar ik tot nu toe ben geweest. Volgend jaar wil ik zeker weer gaan! De artiesten waren verrassend goed, de sfeer was prettig en het is niet zo commercieel /drukbezocht als Lowlands. Alles mag en alles kan en niks is te gek. Daarnaast is de omgeving z贸 ontzettend prettig. Je zit aan een prachtig meer en elke stage heeft een andere sfeer. Je waant je tijdens de hiphopacts in een bijpassende industri毛le omgeving en als er funky beats gedraaid worden sta je op het strand aan het water. Overal is z贸 ontzettend goed over nagedacht en ik heb mij er ook ontzettend veilig gevoeld. Het was TOP en ik kan nu al niet wachten tot de volgende editie.

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *