Vorig weekend ben ik met een vriendengroep naar Duitsland gereden om het MELT festival te bezoeken. Tot nu toe echt het allergaafste festival waar ik ooit geweest ben!! Van huilen bij het optreden van Bon Iver tot dansen tot de zon opkomt, het was echt een heerlijk weekend. Ik neem je mee naar alle hoogtepunten van MELT 2019. Ik zal dit in twee blogs met jullie delen, omdat ik zoveel te vertellen heb dat het wel een heel lang verhaal wordt als ik het in één keer doe. Liever een video bekijken? Klik hier voor de aftermovie.

Melt stage – hoofdpodium

MELT in het kort

MELT is een festival met allerlei verschillende soorten muziek, van techno tot hiphop en van funky beats tot allerlei verschillende soorten bands. Het terrein, dat vroeger gebruikt werd voor de mijnindustrie ligt aan een groot meer. De machines (die ruim 30 meter hoog zijn) staan er nog en dat geeft een prachtige industriële sfeer.  Er zijn verschillende podia en elk podium heeft zijn eigen sfeer. Zo is er een beach stage, op het strand van het meer, een forest stage middenin het bos en het hoofdpodium dat eruit ziet als een groot betonnen openlucht theater. Hierdoor kom je overal in een hele andere sfeer die past bij de soort muziek die ze draaien.

Donderdag 18 juli

Lekker op de camping met een fresh & black tent van Quecha (#tipvansuus)

We vertrekken om 7:30 uur ’s ochtends met 2 gehuurde busjes voor 9 personen. We moeten van Zwolle naar Gräfenhainichen, dat ongeveer 6 uur rijden is. We nemen tussendoor een aantal tussenstops en komen om 15:00 uur ’s middags aan op de camping. Samen met het vertrek vind ik dit het meest verschrikkelijke moment van het hele weekend. Alle spullen moeten van de auto naar de camping gebracht worden en op zo’n groot festival ben je al gauw 20 minuten aan het sjouwen, tel daar de ticketcontrole en tassencontrole bij op en je bent een half uur verder. Gelukkig stond er bijna geen rij en konden we redelijk snel doorlopen. We kozen een plek die ver genoeg van het lawaai was en redelijk dicht bij de toiletten. Na het opzetten van ons tentenkamp (we waren met zo’n 26 man uiteindelijk) aten we wat en vertrokken we naar de pre-party.

De allerbeste outfit van de avond, alleen maar Cars haha!

Of je het echt een pre-party kan noemen weet ik niet, want het voelde alsof het festival al was begonnen. De pre-party vond plaats vanaf 20:00 uur op de Sleepless stage, die dag en nacht door zou gaan tot maandagmiddag 12:00 uur. Tijdens de pre-party werd er voornamelijk techno gedraaid door artiesten zoals Sally C en Bonobo. We hielden het vol tot ongeveer 6:00 uur in de ochtend en gingen daarna naar de camping.

Sleepless stage – 24h

Vrijdag 19 juli

Yoga in de ochtend

Nadat we de hele dag door gefeest hadden was het vrijdag tijd om even bij te komen. We pakten ’s ochtends een paar uur slaap en chillden overdag op de camping. Daarnaast was er ook yoga waar een deel van de groep aan meedeed. Het is ontzettend grappig om dit tijdens een heftig feestweekend te doen. Dit festival begint wat later in de middag (zo rond 15:00) waardoor je overdag lekker kan chillen zonder iets te missen. Het meer, waar het hele festivalterrein aan ligt is ook toegankelijk. Het was dan ook de perfecte temperatuur om een frisse duik te nemen. Onze tent stond ongeveer op een half uur lopen vanaf het festivalterrein, wat ver lijkt, maar er reden gelukkig pendelbussen. Aan het eind van de camping was er een eetstraatje met allemaal foodtrucks en campingwinkeltjes. Hier liepen we ’s middags heen om eten te halen en daarna maakten we een rondje over het festivalterrein. Echt een aanrader om het terrein even te verkennen bij daglicht, zodat je ’s avonds beter de weg kan vinden. We aten wat op het terrein en liepen weer terug naar de camping om ons klaar te maken. Tegen 19:00 uur stonden we opnieuw op het festivalterrein.

Lievelingspersoon.

Hier werden we verrast met een optreden van Rin, een geweldige Duitse rapper met pakkende nummers. Het was zó ontzettend druk en de hele menigte zong mee met de muziek. Je merkte aan alles dat dit één van de grootste artiesten in Duitsland is, want manmanman, wat had Rin een invloed op het publiek. Zelfs als de muziek even stilviel zong 90% van de menigte door. Het was gewoon bijna ontroerend.

Vervolgens kwam Jorja Smith, een meisje van 22 met een stem van goud. Het is een mix van R&B en jazz en het is geweldig om te zien hoe iedereen van haar onder de indruk is. Ik ben ontzettend gelukkig dat ik haar straks weer op Lowlands zie, want ook dit optreden was adembenemend.

Check. Hoe. Gaaf!!!!

Nadat we even een beetje waren bijgekomen stond de volgende grote act alweer op het hoofdpodium: Modeselektor, een Duitse band die techno combineert met dubstep en hiphop. Alleen de lichtshow was al te gaaf om naar te kijken. Harde muziek, waarop je helemaal uit je dak kon gaan. Ook deze artiest zien we gelukkig weer terug op Lowlands ✌🏻✌🏻

Daarna zijn we naar podia gegaan met harde technomuziek. Tegen 5 uur “s ochtends was ik wel een beetje klaar met al dat gedans en dook ik heerlijk mijn tent in. Tegenwoordig heeft Quecha tenten genaamd fresh & black, zowel als koepeltent als gooitent te verkrijgen, wat echt superchill is als de zon schijnt. De tent bleef namelijk redelijk koel (tot een uur of 11/12 ’s middags als het +25 graden werd) en er kwam geen zonlicht doorheen. Ideaal voor als je overdag graag wilt slapen dus!

Love it.

Hou mijn Instagram in de gaten, want volgende week deel ik het tweede gedeelte van het reisverslag van Melt Festival! 🙂

Liefs,

Suus