Ik werd gevraagd om op mijn blog wat te schrijven over prestatiedruk so, here i am! Steeds meer mensen, en vooral jongeren, ervaren deze druk. We moeten van alles. Er wordt verwacht dat je een goede opleiding doet, een leuk sociaal leven leidt en daarnaast moeten we ook nog overal leuke foto’s van schieten voor op onze social media. Vergeet vooral niet om naar de sportschool te gaan en maak een mooie reis rond de wereld. Het liefst alleen. Snap je wat ik bedoel? 

Gevoelig voor prestatiedruk

Ik ben hier heel lang gevoelig voor geweest. Zo werkte ik 6 dagen per week, waarvan ik soms 12 uur per dag aan het werk was, ging ik maandelijks borrelen met vrienden, al dan niet wekelijks, en werkte ik mij een slag in de rondte in de sportschool.. Elk weekend naar mijn vriend en oja, thuis wilde ik ook nog ff helpen met al het huishouden. In deze hectische periode was ik ook nog eens druk bezig met afstuderen. Ik kwam er al snel genoeg achter dat dit zó niet werkte en toch hield ik het ruim 8 maanden vol. Daarna was ik op.

Tussenpauze

Ik nam 2 maanden vakantie, zoals ik eerder schreef op mijn blog. Ik had rust nodig om mijn eigen ding te doen. Tijd nemen voor mezelf en ontkomen aan alle hectiek die ik eerder om mij heen had. Zo kon ik weer energie sparen voordat ik aan een fulltime baan zou beginnen in Amsterdam.

Ik ben net een maand bezig, maar ik voel de druk weer stijgen. Ik werk 8 à 9 uur op kantoor en reis elke dag in totaal 4 uur. Dat betekend dat ik rond 6 uur op sta en na half 8 thuis ben. Vervolgens heb ik 2 uur de tijd voor het avondeten en mij weer klaar te maken voor de volgende dag, voordat ik naar bed ga. Het zijn drukke en vermoeiende dagen, maar omdat ik mijn werk zo leuk vind is het goed te doen.

De pepernotenfabriek

Mijn vader is net weer begonnen met het coördineren en managen van 4 pepernotenwinkels. Ik heb hier vorig jaar op zaterdag geholpen en wilde het dit jaar zo graag weer doen, maar ik weet dat ik er nauwelijks tijd voor heb. Toch voel ik soms de druk om ja te zeggen en te helpen. Zoals mijn ouders altijd voor mij klaarstonden, zo wil ik ook voor hen klaarstaan.

Stoppen met bloggen!?

En dan nog mijn blog. Iets waar ik enorm veel plezier aan beleef, maar wat ook vooral veel tijd slurpt. Het is meer dan alleen teksten schrijven en het vergt veel van je. Hoe kan ik mijn fulltime baan combineren met mijn blog? Kan ik het uberhaupt combineren?

Ik heb er aan gedacht om te stoppen, want het kost veel energie. Toch weet ik dat ik dat er ook voor terug krijg. Er zijn de afgelopen periode zó veel mensen geweest die mij gesteund hebben. Ik vind het geweldig om reacties te krijgen op mijn blog, zowel offline als online. En de grootste verslavingen zijn de berichten op social media die wel door meer dan 1.000(!) mensen gezien worden!

Dus bij deze ga ik je geruststellen. Ik ga niet stoppen met mijn blog. Wat ik wel ga doen is de tijd nemen. Geen 3 artikelen per week inplannen, maar schrijven wanneer ik ook echt iets te bieden heb. Ik wil uiteindelijk kwaliteit leveren en geen onzin-posts plaatsen om maar aan die 3 artikelen per week te komen. Dus wat kan je de komende tijd van mij verwachten? Minder berichten maar hopelijk blijven jullie de inhoud net zo leuk vinden! Verwacht vooral heel weinig, dan valt het nooit tegen. En in een goede week hoop ik wel gewoon 3 artikelen te kunnen schrijven 😉

De beste manier om al deze druk tegen te gaan, is je er niet druk over te maken, haha! Klinkt makkelijker dan dat het is, maar het is wel waar. Doe wat jij leuk vindt en vooral waar jij energie van krijgt. Als ik merk dat het bloggen even te veel wordt zet ik het op pauze. Zodra ik het gevoel heb dat mijn familie mij nodig heeft, besteed ik daar juist weer wat meer aandacht aan. Het blijft passen en meten, maar uiteindelijk is dat wel de oplossing. Ervaar jij vaak prestatiedruk? En hoe ga jij ermee om?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *