Omdat het zo fijn is om geïnspireerd te worden met ideeën voor eten bedacht ik een aantal recepten voor een plantaardig ontbijt. Zo kun je de dag gelijk vierdubbelgoed beginnen. Lijf blij, milieu blij, dieren blij en jij blij.

1. (Groene) Smoothie

Echt. Mijn favoriete ontbijt. Ik wissel altijd een beetje tussen heel veel eten ’s ochtends of heel weinig eten. Het hangt er een beetje vanaf hoe laat ik de deur ’s ochtends uit moet, haha. Als ik voor 9 uur de deur uit moet dan ontbijt ik het liefst met een smoothie. Het liefst met lekker veel groente erin, zodat je voldoende groenten binnenkrijg op een dag. In mijn Instagram highlights staan een aantal recepten.

2. Stevig ontbijt met havermout

Ik eet havermout het liefste koud, gemaakt met kokosmelk (maar je kan ook havermelk, sojamelk of een ander soort plantaardige melk gebruiken). Ik snijd verschillende soorten fruit om er doorheen te doen en soms voeg ik er nog wat muesli aan toe. De combinatie kokosmelk + havermout + een schep chocopoeder doet het bij mij ook heel goed. En heel soms eet ik het warm, met een appeltje erdoor die ik even heb gekarameliseerd in een koekenpan met een klein schepje suiker en een beetje kaneel. Is het net een appeltaartje, hmm.

3. Plantaardige yoghurt met muesli en fruit

Ik gebruik over het algemeen de mild&creamy van Alpro. Maar je kan ook kiezen voor gezoete sojayoghurt of plantaardige yoghurt waar al fruit doorheen zit. Dit eet ik vaak in combinatie met muesli, wat noten en zaden en gedroogd of vers fruit.

4. Snelle tosti

Oké, ik ben nog steeds niet helemaal van mijn tostiverslaving af, want zo af en toe heb ik gewoon echt heel erg veel zin in tosti. Alleen maak ik de tosti nu vaak met groenten, zoals spinazie, gegrilde paprika, tomaat of avocado. Dat in combinatie met hummus, tapenade, of vegan rode pesto en af en toe een beetje vegan kaas. Heerlijk!

5. Een makkelijke boterham

Ja, het meeste brood is gewoon plantaardig. Zó fijn. Je kan dus nog steeds genieten van een boterham met beleg.  Kies voor zoet beleg zoals (vegan) pure chocoladepasta, pindakaas of jam. Maak het wat luxer door te combineren zoals pinadakaas/komkommer of chocoladepasta/banaan en jam/peer en als je liever hartig beleg hebt kan je gaan voor hummus, tapenade of groentespreads. Vaak combineer ik dat dan met groenten zoals gemengde sla, tomaat, komkommer of gegrilde groenten. Daarnaast kan je ook nog eens wisselen met verschillende broodvarianten 😉

6. Vegan banana pancakes

Mijn favoriete ontbijt toen ik nog niet plantaardig at waren banana pancakes. Het liefst maakte ik ze elke dag. Gelukkig kan je als je plantaardig eet nog steeds genieten van heerlijke pancakes, die eieren hebben we helemaal niet nodig! Klik hier om het recept te bekijken.

Inspiratie genoeg dacht ik! Wat eet jij het liefste ’s ochtends?

Liefs,

Suus

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *