Je hebt vast al het een en ander voorbij zien komen van de VanDelft Pepernotenfabriek. Zo niet: schaam je, haha! VanDelft is een pepernotenfabriek in Harderwijk en een aantal jaren geleden kregen ze het geweldige idee om een winkel te beginnen met allemaal verschillende smaken pepernoten. Van de normale pepernoten, tot chocolademix en pepernoten met de smaak van zure matjes (say whuutt). Nu barst er een flinke discussie los, want pepernoten in september?? Wie verzint dat? En hoe moeten we die verleiding weerstaan?

Nou, dames en heren, net zoals je taart en speculaasjes weerstaat. Bikkelhard doorzetten en vooral negeren die pepernotengekte. Maar, ik raad je vooral heel erg aan om ze te proeven in een van de vele winkels en ik weet zeker dat we je niet meer horen.

Alle pepernoten proeven

Er is voor ieder wat wils, kan haast ook niet anders met 50(!) smaken. En voor de mensen die heel hard roepen ‘ooh maar dat ken ik al’. You’re wrong. Er zijn namelijk heel wat nieuwe soorten toegevoegd aan het assortiment, denk aan een hartige pepernoot (sweet chili, seroendeng en ras-el-hanout) en smaken zoals appeltaart, bitterkoekjes, drop, extra melkchocolade en ga zo maar even door.  Ik dacht vorig jaar eindelijk zo ver te zijn dat ik geen pepernoot meer kon zien (ik heb letterlijk elke smaak geproefd), kan ik weer opnieuw beginnen! Vinden we natuurlijk helemaal niet erg, maar alles met mate hè. Gezond zijn ze namelijk niet 😉

Mijn favorieten:

  • Truffel
  • Caramel-zeezout
  • Limoncello
  • Appeltaart
  • Drop
  • Glutenvrij

En welke vind ik absoluut niet lekker?

  • Ras el-hanout

Welke smaak wil jij graag proeven?
Tja, je kan niet alles lekker vinden. Uberhaupt hou ik niet van ras el-hanout, maar ik moet wel zeggen dat de smaak goed overeenkomt. Ik proef vooral komijn. Deze Wereldse pepernoten zijn overigens perfect voor bij de borrel (bier+pepernoten=ook heel lekker!). Leuk weetje: de appeltaart wordt nog beter verkocht dan de caramel-zeezout (de ultieme hardloper) wie had dat gedacht? Proeven dus!

Kom naar Zwolle, Enschede, Amersfoort of Arnhem!

Hou je van hamsteren? Koop dan 5 zakjes tegelijk bij een van bovenstaande winkels en krijg een kilo pepernoten gratis! Bij 4 zakjes ontvang je 500 gram, en vooruit bij 3 zakjes krijg je 200 gram pepernoten gratis. En wij Nederlanders houden van gratis! Dus. Kopen die handel, óók al is het nog vroeg. Als dat niet genoeg is om je over te halen, wellicht kom je mij of mijn vader eens tegen in de winkel, daar doe je ’t voor toch? 😉 

Wij staan dit jaar in Zwolle, Enschede, Amersfoort en Arnhem, maar wees gerust, er is vast ook bij jou in de buurt een pepernotenwinkel. Klik hier om er een te vinden. Heb jij al pepernoten in huis? En welke smaak is jouw favoriet?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *