Na de regen op Krabi overleefd te hebben vertrokken we per boot naar Koh Phi Phi. We hadden een vreselijk slechte dag uitgezocht want de wind was hard en de zee onstuimig. We zouden er ruim anderhalf uur over doen. De boot schommelde enorm heen en weer. Je moest je zelfs ergens aan vastgrijpen om te voorkomen dat je zou vallen. Al snel worden de eerste mensen zeeziek en is het één groot drama. We besluiten om op het bovendek te gaan zitten en van het uitzicht te genieten voor zover dat lukt. De impressievideo kan je hier terugvinden.

Zodra we aankomen bij de pier begint het te druppelen en da’s altijd oppassen geblazen. We proberen zo snel mogelijk onze spullen te pakken maar in no-time breekt de hemel open en zijn we van top tot teen doorweekt. Omdat er geen auto’s op Phi Phi rijden moeten we met rugzak en al naar het hotel lopen, wat gelukkig dichterbij is dan verwacht.

We hebben wederom een prachtig hotel en na het inchecken lopen we langs de zee en nemen we een duik in het zwembad. De stranden zijn helder wit en de zee is felblauw, het is alsof je een ansichtkaart binnenloopt. De aangemeerde bootjes en de groene bebossing zorgen voor een idyllisch plaatje.

We lopen wat rond het eiland, eten wat en eindigen de avond in de Banana bar, één van de bekendste plekken op het eiland. Deze rooftopbar ziet er feestelijk uit met veel neonverlichting en palmbomen, er zijn heerlijke cocktails te bestellen en het is er druk. Als we allebei een drankje hebben ruiken we een enorme wietlucht. En geloof het of niet, in dit land met een onwijs streng drugsbeleid, zijn de joints aan de bar te bestellen. We kwamen er later achter dat het zelfs op de menukaart staat. Hoe bizar wil je het hebben? Desondanks is de sfeer goed en hebben we een heerlijke avond.

De volgende ochtend ben ik ondanks een kleine kater vroeg wakker. We kleden ons aan en na een stevig ontbijt besluiten we om naar het viewpoint te gaan. Het is een flinke hike naar hoogste punt van Phi Phi, maar het uitzicht is adembenemend. Onderweg moesten we nog wel vluchten voor wat losgeslagen apen, en een zwerm muggen, maar dat mag de pret niet drukken.

We zijn vroeg en hebben het geluk dat het er nog niet enorm druk is. Het uitzicht is inderdaad prachtig, we lopen er even rond, schieten een aantal foto’s en wagen ons daarna aan de afdaling. ‘S middags lopen we wat rond op het eiland en liggen we aan het zwembad. We besluiten op dezelfde plek te eten als de dag ervoor en weer sluiten we de avond af in de banana bar, lekker makkelijk. De cocktails vlogen erdoorheen dankzij de barman die maar bleef schenken, haha! Wederom werd het een gezellige avond. Phi phi is een onwijs goede plek om ’s avonds lekker te feesten, mocht je er ooit komen. Daarnaast is het duiken en snorkelen hier ook veel goedkoper dan in Europese landen, wij hadden hier helaas geen tijd voor maar het zou een hele goede manier zijn om de dag door te komen.

We varen de volgende dag vroeg terug naar Krabi Town, gelukkig verloopt deze boottocht een stuk rustiger. We verblijven in een hotel vlakbij de haven, het is een tussenstop voordat we naar Koh Samui vertrekken. En wat konden we genieten van deze prachtige zonsondergang…

Liefs,

Suus

1 Comment

  1. Pingback: Thailand recaps en hoe ik zo ontzettend gelukkig ben geworden. -

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *