Deze warme zomerdagen zijn ervoor gemaakt om koele drankjes te drinken, vinden jullie niet? Een biertje drinken op het terras is één van de dingen die ik het meest heb gemist. Oliba leek dat goed aan te voelen, want ik ontving een pakketje met 2 biertjes erin.

Oliba is een natuurlijk gebrouwen bier én glutenvrij. Ik ben een beetje gevoelig voor gluten, dus ik was heel benieuwd hoe dit biertje zou vallen. Ik ontving 2 varianten: The Original One, gemaakt met olijven uit de Pyreneeën en The Empeltre One, dat gebrouwen wordt met Empeltre olijven uit Aragón. Klinkt exotisch, maar smaakt het ook zo?

Smaaktest

Oliba green beer is zoals de naam het al zegt een beetje groen van kleur. Het zijn pure en unieke producten en dat trekt mij. Ik proef eerst de Original, een lekker pilsje met een subtiele olijvensmaak. Hoewel de smaak van olijf overweldigend kan zijn, vind ik dat bij het bier niet het geval. De kleur is even wennen, maar de smaak is heerlijk! Licht hoppig en erg uniek van smaak. Als je je ogen dicht doet dan proef je Spanje.

Nu werd ik ook enorm nieuwsgierig naar The Empeltre One. De omschrijving is dat deze iets intenser is qua smaak en kleur. Het is de zwaardere versie van the Original One. Ik besloot ook deze te proeven en dat was zó lekker. Als je een bierliefhebber bent dan is dit zeker de moeite waard. Dit smaakt wat meer als een donker, moutig bier. Hoewel zo’n warme zonnige dag mij laat verlangen naar een fris licht biertje, vond ik deze eigenlijk lekkerder dan The Empeltre One. Juist omdat de smaak van olijven hier nog meer naar voren komt.

Over Oliba

Oliba wordt ambachtelijk gebrouwen en met veel passie. Daar hou ik van! Het bier is gecreëerd door Ivan Caelles, ontstaan door nieuwsgierigheid en interesse in experimenten. Hij heeft plezier in wat hij doet, hij heeft een passie voor authenticiteit en simpele dingen die het hart vullen. Het bier heeft een braille label en  hun doel is om zoveel mogelijk mensen gelukkig te maken. Geluk is het beste als het wordt gedeeld.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat we juist kleine ondernemingen steunen, in plaats van altijd alles in de supermarkt te halen. Dit bier is onder andere verkrijgbaar via Zuivr in Nederland.

Proost dan maar hè!

Liefs,

Suus

1 Comment

  1. Pingback: 4.5 Samenwerking Trybe/Oliba – VEERCREATIES

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *