Wat was dit lekker zeg! Gevalletje linea recta op de blog want dit zou jij ook eens moeten proberen!! Ik had overdag een mango gehaald om zo op te eten of door de smoothie te gooien, maar het was er (gelukkig) niet meer van gekomen. ’s Avonds had ik ontzettend veel zin in noedels en ik dacht waarom ook niet? Ik gooi er mango doorheen! Normaal vind ik noedels altijd erg zwaar op de maag vallen, maar door het friszoete van de mango en de bite van de sugarsnaps vond ik dat heel erg meevallen.

Daarnaast is dit ook nog eens enorm makkelijk om te maken. Je doet even hatsalaflats en het staat op tafel!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 250 gram mie
  • 2 puntpaprika’s (zijn iets zoeter dan normale paprika’s)
  • 1 rijpe mango
  • 200 gram sugarsnaps
  • 350 gram kip
  • bakje teriyakisaus (ik scoorde dit bij AH, zo gemakkelijk. Ze hebben meerdere van deze verse woksauzen, lekker makkelijk en snel)

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur voor de mie, snij ondertussen de kip in blokjes en zet daarna ook een koekenpan op het vuur.
  2. Zodra het water kookt doe je de mie in de pan en laat het ongeveer 10-12 minuten koken. Ondertussen bak je de kip.
  3. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en halveer de paprika. Snij vervolgens in dunne reepjes.
  4. Haal de kopjes van de sugarsnaps en gooi deze samen met de paprika in de koekenpan waar de kip ook in gebakken is. Na 3-4 minuten voeg je de teriyakisaus toe. Eventueel kan je nog wat chilisaus of sambal toevoegen voor wat extra pit.
  5. Roer door de mie, schil daarna de mango en snij in blokjes.
  6. Zodra de mie gaar is kan je deze afgieten, voeg gelijk wat olijfolie en peper en zout toe. Als de saus voor de mie is opgewarmt kan je het gerecht serveren.
  7. Schep eerst wat noedels op het bord, pak vervolgens wat groente en de kip teriyaki en sluit af met de mango bovenop.

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *