Oh yehes, de Nationale week zonder vlees gaat bijna beginnen! Vorig jaar deed ik (deels) mee en in december deed ik mee aan de Proveg challenge. Sindsdien probeer ik te minderen met dierlijke producten. Het is niet iets wat ik van de één op de andere dag doe, voor mij is het echt een (leer)proces. Maar ook juist dat maakt het leuk. Ik leer elke dag nieuwe dingen, ontdek bijzondere feiten en ik ontdek nieuwe recepten. Ik wil jou ook die ervaring geven en zal daarom deze week extra veel focussen op vegetarisch en veganistisch eten. Zelfs mijn huisgenoot Jessie doet een week met me mee! Wie gaat er nog meer voor?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een week zonder vlees betekent niet dat je het vlees zomaar kan weglaten bij de maaltijd. Sterker nog, op deze manier gaat het je nooit bevallen. Het is een andere manier van eten, een andere manier van koken en ja, eigenlijk gewoon een hele andere manier van leven. Laat het je niet afschrikken, want het is echt niet zo moeilijk als het misschien lijkt.

Een aantal tips om voorbereid de week zonder vlees te beginnen:

  • Op de pagina plantaardig eten heb ik al mijn vegetarische en veganistische recepten verzameld. Daarnaast vind je er andere interessante blogs zoals:
  • Deze blog met mijn motivatie om vegetarisch/veganistisch te gaan eten en hopelijk motiveert het jou ook.
  • Maar ook: een stappenplan om over te stappen van vleesliefhebber naar plantaardig eten
  • Verder kan je deze rits documentaires kijken, kies er maar eentje uit: Cowspiracy, What the Health, Food Choices, Forks over knives, Meat the truth, Sea the truth, Before the Flood en mijn aanrader is om sowieso te beginnen met Game Changers
  • Dit klinkt cliché, maar zoek een buddy. Ik merkte dat ik aan het begin zoveel had aan mensen waarmee ik erover kon praten. Dingen als recepten uitdelen, feitjes met elkaar delen, maar elkaar ook een berichtje kunnen sturen als je het moeilijk vindt of vragen hebt. Kies voor iemand die al veganistisch of vegetarisch is en je kan ondersteunen, of doe het samen met iemand anders die ook geïnteresseerd is.
  • Naast dat ik zelf heel veel op onderzoek uit ben gegaan, heb ik ook superveel gehad aan deze meiden: Lisa goes vegan, Geen blaadje sla, maar ook de website van Alpro, Proveg, en (voor de mensen die ook veganistisch willen eten, of er geïnteresseerd in zijn het instagramaccount huhisthisvegan en Wateetjedanwel.nl

Daarnaast kan je op mijn Instagram tijdens de week zonder vlees heel veel leuke recepten en tips verwachten. In de highlight vega(n) kan je al mijn stories over vega of vegan eten terugkijken.

Ik heb er zoveel zin in! De laatste tijd krijg ik echt veel reacties van mijn omgeving dat er toch mensen zijn die geïnteresseerd zijn in waarom ik dan veganistisch eet, maar zelf ook minder dierlijke producten willen gaan eten. Ik wordt hier alleen maar enorm blij van, dus dankjulliewel!

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *