Ik spendeer meer tijd op mijn telefoon dan goed voor mij is. Wie doet dat eigenlijk niet tegenwoordig? Toch heb ik een aantal favoriete apps die ik graag met je wilt delen. Van deze apps wordt ik namelijk heel erg gelukkig en wie weet jij binnenkort ook!

Mijn favoriete apps:

 • Verspillingsvrije coach
  Een must-have voor iedereen die zich wilt verdiepen in bewuster leven en eten. Deze app van Milieu Centraal staat vol tips en tricks om je leven te beteren. Tevens is Milieu Centraal aangesloten bij Samen tegen voedselverspilling, een stichting die zich inzet tegen (je raad het al) voedselverspilling.
 • Polarsteps 
  Toen mijn broer op rondreis ging door Europa kwam hij met deze app aanzetten en ik ben fan. Ideaal voor de reizigers of de dromers onder ons. Door middel van foto’s en verhalen kan je namelijk iemands ‘voetstappen’ volgen. Ik moet mijn reis van Thailand nog steeds uploaden, maar het is een geweldige manier om je vrienden, familie of kennissen te volgen tijdens hun reis. Of wie weet ga je zelf een prachtige reis maken en vind je het leuk om dit met je omgeving te delen. Dan is Polarsteps echt eentje om te downloaden.
 • Vivinio 
  Ik drink graag wijn. Het liefste elke dag, haha! Omdat ik mijn wijncertificaat nooit heb behaald op de hotelschool (stukje faalangst en gebrek aan motivatie, ik was toen 17 en wijnkennis was niet echt iets waar ik mij toen voor interesseerde) ben ik nog steeds een amateur in wijnkennis. Ik kies altijd de verkeerde wijn uit, maar met deze app is dat verleden tijd. Als je het etiket scant krijg je beoordelingen te zien van andere mensen en je kan bijhouden welke wijn goed beviel en welke minder. Ook kan je specifiek zoeken naar wijnen. Ideaal om je wijnkennis wat op te krikken zodat je geen ja meer knikt als de ober vraagt chardonnay of sauvignon blanc? 😉
 • ToGoodToGo
  In het kader van voedselverspilling lijkt mij dit een ideale app. Ik heb er alleen nog nooit gebruik van gemaakt en daar moet snel verandering in komen, maar alleen al vanwege het idee erachter verdient deze een plek in mijn favorieten. In de app staan allemaal restaurants en winkels in jouw omgeving die vaak voedsel moeten weggooien omdat het niet wordt verkocht. Denk aan de plaatselijke groenteboer, bakker of slager, maar ook ketens als LaPlace en Jumbo. Deze bedrijven stellen een ‘magic box’ samen die je voor een X bedrag kan ophalen na sluitingstijd. De producten die erin zitten kunnen niet meer verkocht worden omdat ze over zijn gebleven of omdat ze bijna over datum zijn. Deze box is dus een verrassingsbox en prikkelt de creativiteit. Het is slim en tegelijkertijd moeilijk dat het een verrassingsbox is, want je betaald er wel voor en dan moet je ook maar hopen dat je de producten die erin zitten lekker vindt. Ik vind het reuze interessant, omdat je weet dat de producten anders sowieso weggegooid worden en nu krijgen ze nog een tweede kans. Zeker het proberen waard lijkt mij! Hou jullie op de hoogte!
 • Omaweetraad
  Omdat je nooit te oud bent om je moeder of oma om advies te vragen. Met deze app hoef je ze in ieder geval nooit meer lastig te vallen met huishoudelijke vragen, zoals hoe je hardnekkige vlekken verwijdert of welke planten elke dag water nodig hebben. Deze app staat vol handige tips. Het is google, maar dan net wat gerichter op huishoudelijke taken. Ideaal voor als je net op jezelf bent gaan wonen, maar ook de volwassen man/vrouw kan hier nog wat van leren. Het maakt jouw leven net even iets makkelijker.
 • Unfold
  Een heerlijke app om je creativiteit te uiten. Deze app helpt je bij het ontwerpen van je Insta stories en geeft je inspiratie om het allemaal wat op te fleuren. Wil je wat bijzonders doen met je verhaal? Gebruik dan deze app en vermaak jezelf met het aankleden van jouw Insta story.
 • Lightroom
  Dit is een betaalde app van Adobe CC, maar ik zou niet meer zonder kunnen. Heb je een foto te donker of juist te licht genomen? Deze app kan alles fixen. Je kan de kleuren aanpassen en je eigen filter creeëren. Een must-have voor de creatievelingen en Instagrammers onder ons.

Ik ben heel benieuwd of er iets tussen zit wat je gelijk gaat downloaden op je telefoon. En welke apps kunnen jullie mij aanraden? Laat een bericht achter onderin de comment met jouw favoriete apps.

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *