De ‘Mexicaanse’ keuken is één van mijn favorieten. Wraps, nacho’s, burrito’s, taco’s, fajita’s en ga zo maar even door. Als je met deze gerechten naar Mexico zou gaan krijg je heel ander soort gerechten, I know, maar dat weerhoudt mij er niet van om deze producten op z’n Nederlands te bereiden en ze dan Mexicaans te noemen, haha. Het is een beetje vergelijkbaar met de Chinees in Nederland. Totaal niet zoals de Chinese keuken, maar wel een handige inspiratiebron. Goed, de taco’s met vegan gehakt dus. Ik was van tevoren een beetje bang dat ik het ‘vlees’ droog zou vinden of niet op smaak maar dat was totaal niet het geval.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Een doos tacoschelpen
  • 200 gram vegan gehakt
  • Een ui
  • 2 tenen knoflook
  • een klein blikje maïs
  • Fajita kruiden (als je het zelf maakt: chilipoeder, cayennepeper, paprikapoeder, komijn, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout)
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • Een beetje kaas (online kan je vegan geraspte kaas kopen, maar ik koos ervoor om er een beetje gewone kaas over te doen. want duur. eventueel kan je de kaas ook helemaal weglaten.)
  • Een beetje sla, bijvoorbeeld veldsla of ijsbergsla
  • Optioneel: tacosaus of salsasaus en siracha

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan en doe de taco’s in de oven, volg hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Haal de schil van de knoflook en de ui, snipper de ui en snijd de knoflook in hele kleine stukjes. Zet een pan met olie op het vuur en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Doe dan het gehakt erbij, samen met de maïs en de kruiden en verwarm tot alles goed op temperatuur is.
  3. Snijd ondertussen de tomaat en paprika in stukjes en doe deze in een bakje evenals de sla die je ook in stukken snijd wanneer nodig.
  4. Prak de avocado en doe er wat mayolijn doorheen, samen met wat citroensap, cajunkruiden, paprikakruiden en eventueel wat peterselie.
  5. Haal de taco’s uit de oven en zet alles op tafel. Smeer allereerst wat guacamole aan de zijkant en eventueel de tacosaus/salsasaus, dan doe je het gehakt ertussen bedekt met wat tomaat, paprika en sla. Eventueel kan je nog wat (vegan) kaas of siracha erover doen. It’s easy as that!

taco's met vegan gehakt

Tip van Suus: je kan enorm veel variëren met de taco’s met vegan gehakt. Voeg er bijvoorbeeld wat bonen aan toe, of doe tomatensaus door het gehakt. Meng er nog extra avocado of champignon doorheen of maak een ander sausje erbij. Kijk of je nog groenten over hebt in huis die op moeten en maak die dan op. Eet smakelijk!

Op de hoogte blijven van al het lekkers dat ik publiceer? Volg mij dan op Instagram.
Meer inspiratie op doen? Kijk dan bij al mijn andere recepten.

 

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *