Het is en blijft een moeilijk ding. Lunchgerechten verzinnen om mee te nemen naar waar dan ook. Het makkelijkste is natuurlijk om gewoon een broodje te smeren en deze mee te nemen, maar dat vind ik echt afgrijselijkIk heb een afkeer tegen een simpele boterham die geplet wordt in mijn overvolle tas (I know, klinkt verwend). Dus om te voorkomen dat ik elke dag in de kantine of een of ander broodtentje mijn geld zit te spenderen, had ik een beter idee. Ik besteed gewoon elke dag/week wat meer aandacht aan mijn lunch, zodat ik daar de rest van de week van kan genieten. Kost soms wat meer tijd, maar dan heb je ook wat. Nietwaar?

Laten we simpel beginnen..Terwijl ik allerlei recepten bij elkaar begon te sprokkelen bleek dat er eigenlijk weinig nodig is om mijn lunch beter te maken. Door simpel weg ander soorten beleg te gebruiken of juist ander brood is het weer een hele andere lunch.

Brood, maar dan net even anders. 
  • Een zacht bolletje met kaas,vleeswaren, tomaat, sla en een dressing
  • Een boterham (het liefst grof gesneden) met banaan en pindakaas
  • Ciabatta met pesto, parmaham en Manchego kaas
  • een Italiaanse bol met brie, honing en pecannoten
  • Een volkoren bagel met mosterddressing, pijnboompitten, rucola en échte oude kaas (dus geen old Amsterdam, maar loop even door naar de kaasboer;-))
  • Clubsandwich met kipfilet, kaas, tomaat, sla melange, augurk en een lik yoghurtmayonaise. Natuurlijk nemen we ook een handje chips om het compleet te maken 🙂

Ik vind het ook altijd erg lekker om te lunchen met een soepje, warm of koud. Ook dit is makkelijk mee te nemen in een lekdichte beker, mason jar of zo’n beker waar je normaliter yoghurt en muesli apart in kan doen, maar dan voor soep en toppings #tipvansuus 😉

Soep
  • Salmorejo, een heerlijke Spaanse soep met onder andere stokbrood, tomaat en olijfolie. De betere versie van een gazpacho zeg maar
  • Zoete aardappelsoep, stevig soepje en nog vegetarisch ook!
  • Pompoensoep
  • Bouillon, die je vult met groenten, croutons of gewoon zo drinkt
  • instant noodle soup, maar dan zelfgemaakt. Kruiden, bouillonblokje, ongekookte noodles en kleine stukjes groente in een pot of beker, tijdens de lunch heet water erbij en voìla!

Heb je iets meer tijd (en zin) om je lunch te bereiden? Maak dan deze luxere varianten!

Luxe
  • Broodje bal, van tevoren de gehaktbal maken en bakken, gehaktbal en saus even apart verpakken en tijdens de lunch kan je de bal zo even opwarmen in de magnetron
  • Kip saté, ook dit bereid je van tevoren, je kan het apart in een bakje doen, in de magnetron opwarmen en tijdens de lunch op een broodje doen of door de salade mengen
  • Quiche, met lekker veel groenten, Bewaar het restant in de koelkast, dan kan je elke dag een puntje mee.
  • Wraps met kipfilet, guacamole, sla, kaas en gegrilde veggies
  • Rijstvelloempia’s met kip, mango, rucola, munt en wortel
  • Empanada’s met gehakt, tomaat, kaas en courgette
  • Foccacia met kaas en olijven, zo klaar met de Magioni bloemkool pizzabodem en erg lekker ook!
  • Pannenkoeken met nutella en banaan of met stroop en vers fruit

Naast een flinke maaltijd zoals een paar boterhammen, salade of andere lekkere dingen eet ik het liefst om 10 en 16 uur tussendoortjes. De ene keer wat groente of fruit, en de andere keer een lekkere snack.

Fruits & veggies
  • Handfruit zoals banaan, sinaasappel, peer etc
  • Fruitsalade met zacht fruit zoals aardbeien, bessen, maar ook met mango, ananas of meloen
  • Snackgroenten zoals tomaatjes, wortels, komkommer en radijs
  • Smoothie van groenten en/of fruit
  • Yoghurt met fruit
Snacks
  • Havermoutmuffins
  • Worstenbroodjes
  • Noten
  • Zoete broodjes
  • Crackers (beleg houd ik apart)
  • Fruitrepen (Nakd is mijn favoriet!)
  • Popcorn (zelf gepopt)
  • Carrotcake (de healthy way)
  • Bananenbrood
  • Olijven
  • Scones

Dat zijn voorlopig mijn tips om je lunch te verbeteren, haha! Heb jij er al trek door gekregen? Ik in ieder geval wel. Wat nemen jullie het liefst mee naar school of werk?

Liefs,

Suus

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *