Vanaf het moment dat ik wist dat Wanna Waffle zou openen wilde ik erheen. Wafels zijn top, of je ze nou zoet of hartig eet. Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Ik ging samen met een vriendinnetje langs om te lunchen.

Locatie

Wanna Waffle zit op de hoek van de Sassenstraat, vlakbij de Grote Markt. Sinds deze week hebben ze ook een terras buiten staan, maar het was helaas nog erg fris en we besloten daarom om binnen te gaan zitten. Het was er gezellig druk en terwijl we zochten naar een vrij tafeltje vermeldde de gastheer dat we ook boven plaats konden nemen. Fijne zitplekken vind ik altijd erg belangrijk en gelukkig was dat het geval. Prettige stoelen en banken om plaats te nemen. Als je alleen langskomt om wat te drinken en te snacken hebben ze ook heerlijke stoelen om in onderuit te zakken!

Dranken

Er kwam vrijwel gelijk iemand aan om wat te drinken op te nemen. Naast de standaard drankenkaart die je overal tegenkomt (warme dranken, fris, wijn en bier) hadden ze verrassende opties zoals verse smoothies, sappen en Pinky Rose lemonades. Pinky Rose is een limonademerk met bijzondere smaken en weer eens iets anders dan aardbei of tropical. Ik koos voor de floral ginger & orange lemonade, waarbij ik kon kiezen uit gewoon water of bruiswater. De limonade werd een moment later gebracht en zag er feestelijk uit met partjes sinaasappel. Echter vond ik het glas ietwat klein in verhouding tot de prijs (€3,50). Gelukkig viel de limonade wel in de smaak, wat het alweer beter maakte.

Menukaart

Nadat we heel wat bijgekletst hadden namen we een kijkje op de menukaart. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch en de borrel. Het is een kleine kaart, maar toch veel afwisselende gerechten wat ik altijd erg prettig vind. Het nadeel vond ik dat je niet alles van de kaart kon bestellen. Het ontbijt is van 9-12 uur, de lunch van 11-16 uur en de borrel van 15-17. Zeker met zo’n kleine kaart begrijp ik niet zo goed waarom het geen all-day-menu is. Ik ben dan zo’n iemand die op de verkeerde plek kijkt en verheug me dan op iets wat ik helemaal niet kan bestellen op dat moment.
Gelukkig was dat deze keer niet het geval en keek ik op de juiste plek. Ik koos voor de Salted Banoffee Waffle met, de naam zegt het al, gezouten karamel en banaan.

De wafel


De bestelling werd al vrij snel gebracht en dat was maar goed ook want ik had best wel trek! Je kon zien dat er was nagedacht over de uitstraling van de wafels, want ze zagen er echt héérlijk uit. Wel vond ik de wafel erg klein voor een lunchgerecht, maar in verhouding tot de prijs was het wel te verwachten (€5,50). Ze zijn denk heel iets groter dan een Luikse wafel uit de supermarkt. Daarnaast vond ik de wafel ietwat taai, maar de smaak was daarentegen wel heel erg lekker. Zeker in combinatie met de karamel en de banaan een heerlijke wafel! Mijn vriendinnetje had een wafel bedekt met Nutella en fruit en ook die zag er prachtig uit. We smulden allebei van onze wafels en bleven nog even kletsen.

Lekker plekje


Ik vond het een erg prettige plek om te zitten. De sfeer is erg gemoedelijk en de eigenaar & eigenares zijn erg vriendelijk. Ze namen de tijd om ons te bedienen en vertelden voordat we bestelden ook over de hartige wafelvariant. Ik zag deze bij andere tafels voorbij komen en ik denk dat deze iets vullender waren geweest dan de zoete wafels, omdat er gewoon iets meer ingrediënten op zaten (zoals ei of avocado). Die waren dan ook een paar euro duurder. Voor een echte ‘wafeltent’ had ik iets meer van de wafel zelf verwacht, ik had het idee dat ze iets te lang waren gebakken of het beslag te lang is gemixt, waardoor ze wat taai worden. Van mij hadden ze luchtiger gemogen! Al met al was de prijs-kwaliteit wel oke, maar het had beter gekund! Ik betaalde 9 euro voor een luxe wafel en een Pinky Rose lemonade en heb daarna nog een frietje gehaald om de trek te stillen. Oeps! Ik zou daarom ook aanraden om voor een hartige variant te gaan of de wafel te eten tijdens koffietijd 😉

Aanrader

Wanna Waffle is zeker een fijn plekje om neer te ploffen. De service is erg goed en dat vind ik altijd erg belangrijk. En wie houdt er nou niet van wafels? 😉 Ik zou zeker aanraden om de hartige variant te proberen, ik heb toch een beetje spijt dat ik voor zoet ben gegaan, haha! Ach, goed excuus om nog eens langs te gaan 😉

Heb jij al een wafel gescoort bij Wanna Waffle? Klik hier om hun website te bekijken.

Liefs,
Suus1 Comment

  1. Pingback: #1 De eetweek van Suus - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *