Ik zag deze  Libanese wraps in de Albert Heijn liggen en ze zagen er zó lekker uit. Ik vergat elke keer dat ze er lagen, met als gevolg dat ik in de winkel kwam, alles al in mijn karretje had en op het laatst bedacht dat ik de Libanese wraps zou eten.. Gelukkig had mama ze ook zien liggen en bedacht een heerlijk recept. Makkelijk, redelijk gezond (veel veggies) en lekker zomers. De libanese wraps vind ik qua smaak een beetje lijken op turks brood. Deze wraps zijn wat steviger en smaakvoller als de tortilla’s uit de supermarkt. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • zak Libanese wraps (verkrijgbaar bij de toko, maar dus ook bij de grotere Albert Heijn)
  • zakje gemengde sla
  • geraspte kaas
  • groenten, zoveel als je wilt! Varieer bijvoorbeeld met geraspte wortel, komkommer, tomaat, radijs, prei, courgette. Je kan er eigenlijk van alles in doen.

Eventueel kan je dressing maken voor over de sla, of knoflooksaus gebruiken voor op het broodje. Zelf hadden we hier geen behoefte aan en hebben dan ook geen dressing gemaakt.

Voor de tonijnsalade: 
3 blikken tonijn
ketjap
ketchup
sambal
mayo

Dit zijn de originele ingrediënten, voeg de sauzen toe naar smaak, meng en proef. Wij voegden thuis ook nog een beetje yoghurt toe om het iets smeuïger te maken. Simple as that! In plaats van tonijnsalade kan je overigens ook kip kruiden en bakken of visfilet. De mogelijkheden zijn oneindig. Varieer met de producten die jij lekker vindt.

Zet alles in kleine bakjes op tafel en laat iedereen zijn of haar eigen wrap maken. Tortilla’s bak ik altijd even in de pan zodat ze wat krokanter worden, maar dat is voor deze wraps geen aanrader, daar worden ze erg droog van. Het is een vrij makkelijk en snel recept. Handig wanneer je veel groente- en vleesrestjes in huis hebt die op moeten.

hhmmmmm!

Hebben jullie weleens Libanese wraps gehad? Zo ja, hoe maken jullie ze klaar?

Liefs,

Suus

 

1 Comment

  1. Pingback: Tips om de zomer in je bol te krijgen - Suus van der Veer

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *